Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Odstavil traktor na koleje a utekl: Vrazil do něj vlak

Neznámý pachatel odstavil traktor na koleje a utekl
Neznámý pachatel odstavil traktor na koleje a utekl  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš, ČTK - 
3. září 2015
08:57

Proč to udělal? Zatím neznámý pachatel odstavil v Ostravě malotraktor do kolejiště mimo železniční přejezd a zmizel. Do vozidla následně narazil osobní vlak. K nehodě došlo pouhé dva měsíce od tragédie ve Studénce.

Ke srážce došlo okolo 16:10 na trati mezi Vratimovem a Paskovem. "Zatím neznámý pachatel zanechal na místě malotraktor se zapřaženým návěsem. Následně do odstaveného vozidla narazil osobní vlak. Ke zranění cestujících ani vykolejení vlakové soupravy nedošlo," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Dodala, že škoda ještě nebyla vyčíslena. Provoz na tratil byl na dvě hodiny zastaven. Policisté nyní hledají majitele vozu či člověka, který malotraktor v kolejišti nechal. Viník je podezřelý z obecného ohrožení z nedbalosti a ve vězení může strávit až dva roky.

Až o osm let vyšší trest hrozí padesátiletému polskému řidiči, který 22. července vjel s kamionem na červenou na železniční přejezd ve Studénce na Novojičínsku. Vzápětí ho v kolejišti uvěznily padající závory. Do kamionu pak ve vysoké rychlosti narazilo pendolino mířící do Prahy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání