Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zloději z Berouna si ukradeným mobilem fotili selfie. Snímky viděl majitel na notebooku

Zloděje prozradily selfie, které si fotili odcizeným mobilem.
Zloděje prozradily selfie, které si fotili odcizeným mobilem.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
2. září 2015
14:13

Muž z Berouna usnul po dlouhém dnu na autobusové zastávce. Toho okamžitě využili mladí zloději, kteří mu vybrali batoh a odcizili z něj peníze, osobní věci a chytrý telefon. Jenže lapkové doplatili na vychytralou funkci telefonu, díky které ho měl majitel spárovaný s notebookem. Okamžitě tak viděl, jak se s jeho telefonem zloději fotí.

Okradený vše nahlásil na policii, když se ale vrátil domů a zapnul notebook, nestačil se divit. Fotky zlodějů uviděl na obrazovce. „Velkým překvapením byla skutečnost, že zloději nejen že ukradený telefon zapnuli, ale navíc s ním fotili tzv. selfíčka. Jejich fotografie se poškozenému začaly objevovat na obrazovce notebooku,“ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Muž se tedy vrátil na stanici ohlásit nové a nápomocné zjištění. „O této skutečnosti poškozený okamžitě informoval policisty a fotografie, které měl k dispozici, vyvěsil na svůj Facebook s žádostí o pomoc s identifikací osob, které na fotkách byly. Jelikož poškozený i pachatelé pocházejí z našeho okresu, netrvalo dlouho a muž znal jejich jména. I tuto informaci policistům předal,“ dodala Pučelíková.

Zloděje nakonec policisté vypátrali během několika hodin. Šlo o mladou ženu a muže, sourozence. Společně s nimi byl i kamarád, který se však dosud k případu nevyjadřoval. Následné vyšetřování pak ukázalo, že ze sourozenců kradla jenom žena. Ale nebyla sama.

V jejím kamarádovi, který už o stopě policistů věděl, se nejspíš hnulo svědomí a přišel se sám udat na stanici. Oběma nyní hrozí za krádež trest odnětí svobody až dva roky. Nejde přitom o ojedinělý případ. Blesk.cz nedávno informoval o Lucii Šťastné (25) z Prahy, která nové majitele svého telefonu takto sledovala ve sprše. V tomto případě však není jasné, zda šlo o zloděje.

imperatorcaligula ( 2. září 2015 14:47 )

Dobře se nás snaží Plesk! zmást ilustrační fotkou s blondýnou. Vsadím se, že ve skutečnosti ta sestra měla zcela jinou barvu vlasů i kůže, jeden by si ji spletl s imigrantkou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání