Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ubil svého známého a hodil ho do jímky: Muž tam umíral několik hodin

Vrah bytného brutálně zbil a zkopal a poté v domnění, že je mrtvý, muže hodil do 2,5 metru hlubokého septiku. V něm ale ještě dlouho trpěl, než zemřel podle všeho na podchlazení.
Vrah bytného brutálně zbil a zkopal a poté v domnění, že je mrtvý, muže hodil do 2,5 metru hlubokého septiku. V něm ale ještě dlouho trpěl, než zemřel podle všeho na podchlazení.  (Autor: Blesk - Jitka Pecharová)
Autor: ČTK - 
1. září 2015
15:35

Policie navrhla obžalovat pro trestné činy vraždy ve stadiu pokusu, usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví pětatřicetiletého muže. Ten je obviněný kvůli smrti sedmapadesátiletého muže z Nové Vsi na Rychnovsku, jehož tělo policisté našli v únoru v odkalovací jímce u rodinného domu. Útočníkovi hrozí až 18 let vězení, informovala dnes ČTK mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Podle policie se obviněný k poškozenému nastěhoval v září 2014 a postupně ho začal slovně i fyzicky napadat. V polovině prosince starší muž skončil v bezvědomí s tříštivými zlomeninami lebečních kostí. „Obviněný bezvládného těžce zraněného muže nechal ležet v domě bez pomoci a odešel do místní restaurace. Lékařskou pomoc přivolal až po intervenci jednoho ze svědků, který ho upozornil, že pokud muž zemře, bude souzen pro vraždu,“ uvedla mluvčí.

Po propuštění zraněného muže z nemocnice však útoky pokračovaly. „Kriminalisté jsou přesvědčeni, že v první polovině ledna roku 2015 při jednom z dalších fyzických útoků zasadil poškozenému nejméně osm ran do hlavy,“ uvedla mluvčí. Následně obviněný hodil bezvládné tělo do odkalovací jímky, ve které muž zemřel na následky silného podchlazení.

Obviněný muž následně několik týdnů tvrdil, že poškozený muž žije a že je s ním v kontaktu. Tělo muže našli později policisté, kteří ho sháněli na základě předvolání k výpovědi pro předchozí těžké ublížení na zdraví. Podle policie byl obviněný muž v minulosti opakovaně odsouzený pro majetkový trestný čin. K útoku se nepřiznal, s policisty nespolupracuje a odmítl i vyšetření na detektoru lži.

zofinka1 ( 1. září 2015 16:20 )

Útočníkovi hrozí "AŽ" 18 let vězení?? Za podobnou brutalitu je doživotní trest milostí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání