Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladý zlodějíček z Teplic eskortě utekl mezi soudem a vazbou: S pouty běžel 13 kilometrů

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: dce - 
1. září 2015
14:43

Teprve osmnáctiletého muže, podezřelého z rozsáhlé majetkové trestné činnosti, měli policisté od soudu převést do vazební věznice minulou středu. Jenže mladý zločinec využil chvilkové nepozornosti a vzal roha. S pouty na rukou běžel až do třináct kilometrů vzdáleného města.

Soud poslal minulou středu dopoledne Davida K. do vazby, kvůli podezření z pokračování v páchání trestné činnosti. Mladík byl podezřelý z několika krádeží, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Tři policisté ho pak měli odvést od soudu do jen pár metrů vzdálené věznice. Když ale čekali, až jim vězeňská služba otevře dveře, mladík se rozhodl pro útěk. A podařilo se mu to i s pouty na rukou.

Muž ale zcela předvídatelně zamířil do svého bydliště ve třináct kilometrů vzdálené Bílině. A tam už na něj čekali místní policisté. „Jakmile zahlédl hlídku, zaběhl do panelového domu, kde ho strážníci na chodbě zajistili a předali policistům,“ řekl podle serveru iDNES.cz mluvčí bílinské městské policie František Krejčí.

Aby mladíka nikdo v okolí nepodezříval, přes spoutané ruce si přehodil mikinu. K seznamu trestných činů teď mladíkovi přibylo i maření výkonu. Pokud by byl odsouzen za všechny prohřešky, strávil by ve vězení až pět let.

libor15 ( 1. září 2015 15:10 )

V článku sice nejsou detaily útěku, ale i tak si dovoluji konstatovat, že zainteresovaní "strážci zákona" předvedli další katastrofální neschopnost. A to zde stále slyšíme nářek okolo malých platů, malého počtu policistů apod. Prostě nekonečná šaškárna..A to se na nás valí další problémy. Kdo nás opravdu ochrání, to je ve hvězdách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání