Dahlgren by se měl po dvou a čtvrt roce konečně objevit před českým soudem. „Dahlgren a jeho právníci vyčerpali všechny možnosti, které měli. Jeho vydání do České republiky už žádné překážky nebrání,“ řekl zpravodaj ČT v USA Martin Řezníček.

Česká televize má k dispozici dopis amerického ministerstva spravedlnosti odvolacímu soudu v Richmondu, v němž se píše, že všechny soudy, které se případem zabývaly, neuznaly Dahlgrenovu žádost o přerušení vydávacího řízení.

Kdy však bude Dahlgren do Česka vydán, stále není jasné. Americké úřady budou převoz vězně tajit do posledního okamžiku. Jde o běžnou praxi, která kvůli citlivosti tohoto případu nebude nijak narušena.

Američan je podezřelý, že v roce 2013 v Brně Ivanovicích zavraždil svou sestřenici, jejího manžela a dva syny. Rodina mu věřila a on ji podle všeho brutálně zmasakroval. V Česku se živil jako učitel angličtiny. Podle české policie existují jasné důkazy, podle nichž je vinný.

Dahlgren jakoukoliv vinu popírá. Když prý viděl mrtvoly příbuzných, zpanikařil a utekl. Z Brna odjel taxíkem do Vídně, odkud pláchl letadlem do Spojených států. Tam byl zadržen a od té doby se snažil všemi právními cestami přerušit vydání do Česka. Marně…

Fotogalerie
12 fotografií