Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Guru Jára ve vězení vzpomíná: V dětství mě strčili do blázince. Kvůli mým schopnostem

Autor: ljš - 
29. srpna 2015
05:40

Sedí ve filipínské vazbě mezi vrahy a násilníky a čeká, jestli bude vydán zpátky do Česka, kde mu hrozí vězení. Přesto je Jaroslav Dobeš alias Guru Jára se svými stoupenci stále ve spojení. Jedné ženě z nich dokonce poskytl za mřížemi rozhovor.

"Náš rozhovor začal na koleně, za mřížemi filipínské vazby, kde jsme byli hlídaní policisty zvenčí a kamerami zevnitř. Okukovali nás další vězni a Mistr vlídně odpovídal," tak popsala na stránkách hnutí Cesta Guru Járy rozhovor žena, která za Dobešem na Filipíny vyjela.

 

 

Guru, který měl v Česku podle obhajoby tzv. odháčkováním znásilnit desítky žen, se v něm rozpovídal o tom, jak snáší drsné podmínky tamního vězení. "Jeden z mých učitelů říkal: neřeš to, všechno je karma, všechno bude, jak má být. V principu to znamená, že je jedno, jestli jsem na pláži, na sedačce v paneláku, nebo teď na zemi mezi mřížemi," řekl.

 

Dobeš tvrdí, že se on a jeho stoupenci stali oběťmi náboženské genocidy. Na otázku, co teď bude dělat, ženě odpověděl, že jeho kroky řídí Bůh. Dál to rozebírat ale nechtěl. Prý kvůli svému zážitku z dětství. "Na tuto otázku nemůžu odpovědět, protože inkviziční mafie může zařídit, že skončím v blázinci a vymyjou mi komplet hlavu. Když řeknu, jak jsem spirituálně veden, hrozí mi pronásledování nejvyššího kalibru. A když neřeknu, budu vypadat jako materialista, který si na duchovno jen hraje. A já už byl v deseti letech v blázinci v Kroměříži kvůli mým neobvyklým spirituálním schopnostem a rozhodně bych si to nechtěl zopakovat," svěřil se.

 

lucille1 ( 7. září 2015 12:35 )

 "Guru, který měl v Česku podle obhajoby tzv. odháčkováním znásilnit desítky žen..." takhle ho obhajoval i jeho právníci ex offo? Nebo si novináři pletou obhajobu s obžalobou? No v každém případe to o něčem svědčí.

magdulis ( 1. září 2015 18:36 )

Hezky řečeno. Kam by ten svět dospěl, kdybychom neměli děti nové doby, které by nás učily novému a posouvaly by nás na naší cestě životem. Díky Bohu za ně. Vždyť právě děti nás učí mít rád jeden druhého, umět se ocenit, vyjadřovat co cítím, atd. Jsou našimi velkými učiteli. Já bych z nich nic ven netloukla...

roman.r ( 30. srpna 2015 11:34 )

Pozor pane Sores, v dnešní době je každé druhé manželství rozvedené, tak co je to za vzor? A sám máte děti? Podílíte se na jejich výchově? Nadpřirozené schopnosti ze svého dítěte asi nevytlučete...A že máte normální dítě? To asi vy buďte rád, ale nesuďte jiné, když mají jiné schopnosti než vy. Svět by byl hodně omezený, kdyby mělo platit jen co umím nebo dokážu já, ne?

magdulis ( 29. srpna 2015 23:08 )

Jak můžete označovat člověka, kterého jste nikdy neviděli za kripla, vy jste v tom případě taky všichni kriplové. Necháte si do hlavy nabulíkovat ty kydy z novin, které vydávají jen to, co se jim hodí a to co se dobře prodává a pravdu nechtějí slyšet. A pak si to všichni přečtou a hned tomu uvěří, namísto toho, aby si vytvořili vlastní názor, nebo si zkusili najít i jiný pohled na věc, než který jim média podsouvají. Jaroslav Dobeš měl od narození velice vzácné duchovní stavy. Krom nich uměl číst myšlenky, vidět aury, mluvit s nadpřirozenými bytostmi. Ale komunistická a materialistická společnost to nechápala a dala ho na léčení, aby mu spojení s Bohem přestřihla. Kde jste sebrali, že neměl milující rodiče? To může napsat jen ateista nebo kripl...

a-z- ( 29. srpna 2015 11:52 )

Kluci tmaví mu tam ukážou, jak se odháčkovává...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání