Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec na Lounsku vyskočil z okna školy: Neudělal reparát

ZŠ Černčice, kde z okna v druhém patře vyskočil školák poté, co se dozvěděl, že neuspěl u reparátu z matematiky.
ZŠ Černčice, kde z okna v druhém patře vyskočil školák poté, co se dozvěděl, že neuspěl u reparátu z matematiky.  (Autor: Foto Blesk - Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová, ljš - 
28. srpna 2015
13:47

Učitelka mu oznámila, že bude muset opakovat ročník, a zoufalý chlapec (14) z Blšan na Lounsku kvůli tomu vyskočil z okna. S vážnými zraněními byl okamžitě převezen do nemocnice.

Chlapec v pátek dopoledne dělal na základní škole v Černčicích reparát z matematiky. U zkoušky ale neuspěl, a když mu učitelka oznámila, že bude muset opakovat třídu, sesypal se. „Tak to teda ne,“ řekl podle informací Blesk.cz kantorce, pak otevřel okno a vyskočil.

Z druhého patra bohužel dopadl na beton, utrpěl několik zlomenin a bohužel také vážné zranění hlavy. Na místě podle svědků zůstala kaluž krve. Okamžitě se k němu seběhli přítomní učitelé, kteří poskytli první pomoc. Chlapec pak byl ve vážném stavu převezen do nemocnice.

alusinek ( 28. srpna 2015 18:24 )

Souhlasím s tímto názorem.Velice záleží na učiteli,jak jim látku vysvětlí,každý učí jinak.Dnešní systém výuky je velice zvláštní.Dnes děti nemají základy/násobilka,počítání zpaměti/ tak se pak nelze divit,když jim to kantor pořádně nevysvětlí,tak pohoří.

mixalca ( 28. srpna 2015 17:49 )

evita5555: Táhni na Slovensko , blbko .

mixalca ( 28. srpna 2015 17:35 )

marcika:souhlasím s Tvým názorem

8bc5 ( 28. srpna 2015 17:03 )

Ten kdo by potřeboval pár facek budou rodiče chlapce a proto byl klučina tak vystresovaný.Rozumný účitel je ten.který respektuje jednostr.nadání studenta.Někdo je humanit.zaměřený a někdo má výborné logické myšlení.Pokud student dobře prosperuje z jiných předmětů tak lze dát známku z milosti (4)

marcika ( 28. srpna 2015 17:02 )

Kolik ještě ubohých žáků vyskočí z oken či spáchají sebevraždy než někdo pochopí, že děti jsou ve školách pod nátlakem, každý chápe učení jinak,někomu matika a fyzika vůbec nejde, je z toho nešťastný a ten tlak "schopných" je veliký. Většinu těch věcí v životě žák nebude potřebovat, hlavně plnit 5 bodovou stupidní stupnici. Život je přitom o něčem jiném. Proč se neučí na školách etika a není víc pohybových aktivit? Proč se nehodnotí slovy? Proč každý musí projít tím, co je nařízeno v normě? Škola je často pro méně chápavé trápení! Stále se tápe a jede dle zastaralých struktur (biflování)- vše na úkor žáka!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání