Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sebevrah na Nuseláku: První po osmi letech překonal zábrany

Sebevrah na Nuseláku: První po osmi letech překonal zábrany
Sebevrah na Nuseláku: První po osmi letech překonal zábrany  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: dce - 
26. srpna 2015
12:43

Je to přesně osm let, co byly na Nuselském mostě v Praze instalovány bezpečnostní zábrany proti sebevrahům. Celých osm let se zde nikdo skokem do čtyřicetimetrové hloubky nezabil. Až v úterý se o to pokusil mladík, kterého museli zachraňovat hasiči i s policejní vyjednavačkou.

Od srpna 2007 se žádnému sebevrahovi nepodařilo překonat speciální zábrany na Nuselském mostě v Praze. Tento fakt už je minulostí, protože v úterý večer museli právě sebevraha z mostu zachraňovat.

Sám muž (39), který přes zábranu vyšplhal, zavolal na tísňovou linku s tím, že skočí dolů. Na místo dorazili záchranáři, hasiči, policisté i policejní vyjednavačka. „Osoba, kterou bylo potřeba zachránit, ručkovala z vnější strany Nuselského mostu cca 30 m od Kongresového centra,“ uvedl mluvčí pražských hasičů.

Hasiči se připravili na nejhorší a v místě možného dopadu rozvinuli vzduchovou matraci. S mužem mezitím komunikovala vyjednavačka, které se ho asi po hodině podařilo přesvědčit, aby od svého záměru upustil.

Byl zajištěn a vytažen zpět na most hasičem-lezcem, zavěšeným na automobilovém žebříku. Ve 23:50 byl muž zachráněn a předán ZZS,“ dodal mluvčí. Později bylo zjištěno, že muž byl nejen psychicky rozrušený, ale také opilý.

y1xcvbnm ( 26. srpna 2015 15:34 )

Když tak koukám na ten žiletkový plot v Maďarsku tak si říkám co na to ochránci přírody , co zvířátka , jak se přes něj dostanou ?????

vihor ( 26. srpna 2015 15:15 )

Stejně na tom ten týpek chtěl jenom vydělat a nechtěl opravdu skočit. Teď hodí video na jůťůb s komentářem první pokus o skok po osmi letech z Nuseláku, bude mít milióny shlédnutí a napakuje se na zobrazené reklamě. Také způsob, jak řešit dluhy...

mazelrozmazlenej ( 26. srpna 2015 15:03 )

Kdo neskáče není Čech,hop,hop

lunatic ( 26. srpna 2015 13:39 )

Je to,jako film s otevřeným koncem-zábrany sice překonal ,úmysl však nedokonal ;pokud však nebylo oním úmyslem pouze odkaz na špatnou funkci nainstalovaných zábran,čili reklamace díla

intruder1 ( 26. srpna 2015 12:53 )

Vyhazování peněz !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání