Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Dva vězni plánovali vraždu svědka! Zabít chtěli i jeho manželku a děti

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
24. srpna 2015
18:39

Chtěli se zbavit nepohodlného svědka a celé jeho rodiny. Dva kriminálníci, kteří si v pardubické věznici odpykávali tresty za jiné zločiny, plánovali únos a vraždu muže, který měl v dalším případu svědčit proti jednomu z nich. Aby se pak mohli zmocnit jeho peněz, chtěli zlikvidovat i jeho rodinu.

„Krajští kriminalisté ukončili vyšetřování případu zvlášť závažného zločinu přípravy vraždy spáchaného ve spolupachatelství a podali ke krajskému státnímu zastupitelství návrh na podání obžaloby,“ uvedla policejní mluvčí Jitka Vavřinová.

64letý vězeň ze Středočeského kraje a 43letý z Orlickoústecka se na jaře letošního roku domluvili, že mladší z nich počátkem května, po propuštění z výkonu trestu, zajistí odvezení a ukrytí čtyř osob mimo území České republiky. Šlo o 34letého muže, který měl svědčit u soudu proti staršímu z nich. Unést ale chtěli i svědkovu 31letou manželku a dvě dcery ve věku 7 let a půl roku. „Následně měla být celá rodina usmrcena dosud nezjištěným způsobem a prostředky získané na jejich pobyt v zahraničí měly odsouzení použít pro vlastní potřebu. Zároveň přemýšleli i o převodu majetku 34letého muže v celkové hodnotě 2 200 000 korun ve svůj prospěch,“ vysvětlila mluvčí.
Mladší z odsouzených měl jménem svědka dokonce sepsat několik dopisů, v nichž předstíral odjezd do zahraničí, a odvolání jeho usvědčující výpovědi. Tyto dopisy chtěl vězeň po propuštění odeslat různým předem připraveným adresátům. „Plán však mužům nevyšel a k plánované trestné činnosti nedošlo, neboť bezprostředně po propuštění na svobodu kriminalisté 43letého muže zadrželi. V případě, že budou oba obvinění shledáni soudem vinnými, hrozí jim trest odnětí svobody 15 až 20 let nebo trest výjimečný,“ dodala Vavřinová.

venxa ( 24. srpna 2015 19:43 )

Tomiku,ten mutt krakonos ma kravskou nemoc cervenkum - bolsevickou infekci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání