Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krkavčí matka, která nechala dítě umrznout v popelnici, dostala 17 let!

Autor: ČTK, dce - 
24. srpna 2015
11:10

Za vraždu novorozence má Jiřina S. z Lounska strávit 17 let ve vězení, rozhodl ústecký krajský soud. Žena v prosinci 2013 porodila v Podbořanech životaschopného chlapce. Své dítě, které údajně považovala za mrtvé, vyhodila do popelnice, kde chlapec umíral několik hodin.

Podle soudu Jiřina S. těhotenství tajila před okolím. Tajně potom porodila, dítě omyla, zabalila do deky, uložila do tašky a šla si lehnout. Později ho odnesla do nedaleké popelnice. Dítě bylo podle znalců životaschopné. Umíralo několik hodin. Příčinou smrti byly otoky plic a mozku v důsledku podchlazení.

Advokátka Jiřiny S. žádala buď zproštění obžaloby nebo překvalifikování případu na vraždu novorozeného dítěte matkou. U tohoto trestného činu je výrazně nižší sazba, tři až osm let vězení. Argumentovala tím, že žena o těhotenství nevěděla a novorozence považovala za mrtvého. Znalci u soudu potvrdili, že Jiřina S. o těhotenství musela vědět.

Žena se léčí na psychiatrii, u soudu nevypovídala. V přípravném řízení žena vypověděla, že o těhotenství nevěděla. Porodní bolesti považovala za menstruaci. „Šla jsem do sprchy, pustila jsem si teplou vodu a pak ze mě vypadlo to mimino. Pak jsem to zabalila do ručníků a tašky a šla jsem si lehnout,“ popsala u výslechu Jiřina S. Proč se dítěte zbavila, nikdy nevysvětlila. Soud krkavčí matku odsoudil na 17 let.

verka1 ( 24. srpna 2015 12:23 )

Dítě omyla, zabalila do deky...tak proč dítě nedala do babyboxu? Smrt za smrt

y1xcvbnm ( 24. srpna 2015 11:58 )

Dát ji v mrazu do popelnice taky aby věděla jaké to je.

oldedek ( 24. srpna 2015 11:57 )

a víš, že máš pravdu - vypadá jako milouše ségra

oldedek ( 24. srpna 2015 11:54 )

Nejhezčí holka z ošklivince

ellenic ( 24. srpna 2015 11:39 )

Jenom 17 let , každé a každému, která zabije dítě bych dala nejméně 25 let bez možnosti dřívějšího propuštění.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání