Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Soud se sestrou z Rumburka: Na JIPce byl chaos! Doktoři ordinovali po telefonu

Autor: lm, Jana Ulrichová - 
20. srpna 2015
11:05

V nemocnici na jednotce intenzivní péče panoval chaos! Uvedla to zdravotní sestra, která vypovídala u čtvrtečního soudního stání s Věrou M., která je obžalována ze smrti několika pacientů. Mohla za smrt pacientů i nedůslednost doktorů?

Ve čtvrtek u soudu vypovídali svědci, kteří s Věrou M. přišli do pracovního kontaktu jen okrajově. Jedna ze sester, která s ní asi dva měsíce pracovala na jednotce intenzivní péče (JIP), přinesla šokující svědectví. Podle ní na tomto oddělení panoval nepořádek!

Sestra u soudu uvedla, že ji zarazilo, jak nedůslední někteří doktoři byli. "Stalo se mi, že se pacientovi přitížilo. Volala jsem doktora Mayera, nechtěl ale přijít dolů. Naordinoval lék po telefonu. Nechtěla jsem to akceptovat. Volala jsem mu tak dlouho, dokud nepřišel," řekla. Podle ní to nebylo výjimečné. "Stávalo se, že doktoři takhle ordinovali jen na dálku a do dokumentace se to dopisovalo až druhý den," potvrdila nepořádek v dokumentaci, o kterém už dříve hovořili i jiní svědci.

Svědkyně se vyjadřovala i ke vztahům mezi sestrami a lékaři na JIP. Podle jedné z nich sestry rády sloužily s doktorem Petrem Vondráčkem, který odhalil podezřelé úmrtí pacientky Jany K. (+72). "Byl velmi pečlivý, nikdy nic nezanedbal, nic neodkládal. Ostatní lékaři tak pečliví a svědomití zdaleka nebyli," uvedla.

O Věře M. mluvili včerejší svědci jen v dobrém. Podle nich byla chytrá, pracovitá a vždy ochotná pomoci. Pouze jedna ze sester uvedla, že slyšela o problému, že pacientku Janu K. (+72) nechtěla převléct, i když jí prosakovala voda a ležela v mokru. Nechala to prý na pozdější dobu.

Video Sestra příchází ve čtvrtek k soudu. - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

V pátek přijdou na řadu znalci

Sestra Věra M. podle obžaloby pacienty zabíjela draslíkem od roku 2010 do loňského června. Nejmladší oběti bylo 35 let, nejstarší 85 let. Vinu odmítla. Pro obžalobu jsou klíčovým důkazem znalecké posudky. Kriminalisté neměli k dispozici těla obětí, zaměřili se proto na zdravotní dokumentaci a křivky EKG.

Hlavní líčení je naplánováno do konce týdne, vypovídat budou další svědci, především z řad bývalých i současných zaměstnanců nemocnice. V pátek by podle mluvčí soudu Marcely Trejbalové měli přijít na řadu znalci.

mrdlafka ( 20. srpna 2015 15:44 )

mrdlafka ( 20. srpna 2015 15:38 )

přesně! svou nechutí k práci v podstatě vraždili doktoři, je jasné že se to ten Vobráček teď snaží na sestru navlíct, bylo mi to jasný hned od začátku že je v tom ta ženská nevinně, že se druhý případ "zelenka" NEKONÁ

stellastella ( 20. srpna 2015 13:23 )

Chaos je slabé slovo, tohle byl bordel! A teď je z toho obvinění z vražd pouze 1 sestra a přitom na smrti mají podíl všichni z vedení, od vrchní sestry po ředitele nemocnice. Vedení má odpověnost, tedy doufám

istyl ( 20. srpna 2015 12:48 )

staci jen v te "praci" byt a vyplatu ma...ale ze pry mají málo, malé výpaty...ne na kazde JIPce je takovy nepořádek, ale co potom na beznem luzkovem odd.,?lide si ani stěžovat nemohou, nemuseli by se uz probudit..

ivuska1 ( 20. srpna 2015 12:42 )

Neverim znaleckym posudkum. Jsou zkorumpovane .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání