Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vašek je léta invalidní: Teď mu ukradli vozík na hraní florbalu. Pomozte ho najít

Autor: dce - 
18. srpna 2015
12:08

Když je člověk upoután na invalidní vozík, je pro něj život mnohem těžší, ale to ví asi každý. Aby Vašek Uher mohl hrát svůj oblíbený florbal, musel si pořídit speciální vozík, jenže ten mu v neděli ukradli přímo z chodby domu s pečovatelskou službou. Pomůžete mu ho najít?

Pro Vaška Uhra je florbal vášní. To, že je upoután na invalidní vozík, mu až doposud nebránilo ho hrát. Měl na to speciálně upravený elektrický vozík, se kterým to zvládal úplně bez problému.

Jenže vozík mu teď někdo ukradl. A to přímo z chodby uzavřeného domu s pečovatelskou službou na Praze 13. „Nějaký pomatenec si přivlastnil můj drahý sportovní vozík, na kterém hraji florbal na elektrických vozících (od roku 2003). Měl nové motory, novou elektroniku, nový joystick, novou zádovou opěrku, nový chladicí systém a v neposlední řadě nové logo týmu, za který jsem měl v úmyslu nastoupit v nadcházející sezoně,“ napsal Vašek na Facebook.

Vozík měl hodnotu 160 000,- a pořídit si ho mohl díky darům sponzorů a nadací. Teď mu ale zbyly jen oči pro pláč – bez vozíku se jeho milovaný sport hrát nedá. A tak žádá o pomoc – ne finanční, ale s hledáním ukradeného vozíku.

Kdyby si někdo z vás všiml na netu aktuálních inzerátů s dílčími komponenty vozíku, informujte mě prosím,“ žádá na sociální síti. Jeho příspěvek má v tuto chvíli už více než 1 300 sdílení. V komentářích mu lidé nabízejí psychickou podporu, ale i finanční pomoc. 

Nenarazili jste právě vy na prodejní inzerát podezřelých součástek, které by mohly patřit ke speciálnímu invalidnímu vozíku? Neváhejte a napište na tip@blesk.cz – veškeré informace Vaškovi a případně i Policii ČR předáme.


Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání