Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ve feťáckém doupěti zavraždila tři novorozence: Policie podala návrh obžaloby

Autor: ČTK - 
17. srpna 2015
11:41

Kriminalisté podali státnímu zastupitelství návrh na obžalobu pětadvacetileté ženy z Dolních Dunajovic na Břeclavsku, která je podezřelá z vraždy tří svých novorozených dětí. ČTK to dnes řekla mluvčí jihomoravské policie Petra Ledabylová. Ženě hrozí výjimečný trest, tedy doživotí. Tělíčka objevila policie v rodinném domě ženy letos v únoru. Od té doby je matka zavražděných dětí ve vazbě.

Kriminalisté zadrželi ženu krátce po posledním z porodů. Podle spisu žila se svým partnerem v rodinném domku v Dolních Dunajovicích, v němž se zřejmě vyráběly drogy. Kriminalisté prověřovali i verzi, podle které na nich byla závislá. Podrobnosti mluvčí zatím neuvedla. Spis uvádí, že žena přivedla na svět od roku 2012 tři děti. Jejich ostatky nalezli kriminalisté v domě, dvě tělíčka byla na půdě domu.

Do objektu přivolala policisty zdravotnická záchranná služba. Lékař v něm poskytoval první pomoc ženě, zjistil při tom, že před několika hodinami rodila, ale dítě v domě nenašel. Žena mu nebyla schopna celou událost vysvětlit. Proto lékař přivolal policii, která pak našla ostatky tří dětí.

Z výsledků vyšetřování vyplývá, že partner ženy o jejích těhotenstvích a porodech nevěděl. Obdobný případ se stal před časem na jižní Moravě ve Vlasaticích na Brněnsku, kde také žena zavraždila tři své novorozené děti. Soud ji za to poslal na 22 let do vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání