Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

U soudu se sestrou z Rumburka promluvila laborantka: Rozbory dokazují, že obžalovaná lže!

Autor: uá, dce - 
17. srpna 2015
11:32

Sestra Věra M. opět stanula u soudu za šest vražd, které měla jako sestra spáchat v rumburské nemocnici. Svým pacientům měla podle obžaloby podat smrtelnou dávku draslíku přímo do žíly. Ona ale tvrdí, že kalium podala do infuze. Svědkyně, která dělala laboratorní rozbory, ji ale usvědčila ze lži.

Sestra měla v rumburské nemocnici zabíjet dávkou draslíku do krve. Ta způsobí arytmii a zástavu srdce. Jenže je velký problém vraždu tímto způsobem dokázat – po smrti se totiž člověku draslík sám uvolní do krve. Sestra má podle obžaloby na svědomí šest svých pacientů – u posledního z nich se podařilo získat krev bezprostředně po smrti. 

Zdravotní laborantka Jana Pospíšilová u soudu popisovala neuvěřitelné hodnoty draslíku v krvi jedné z obětí. V noci, kdy zemřela pacientka Jana K., byla požádána o rozbor krve, výsledek byl patologický, v krvi bylo vysoké kalium, tak vysokou hodnotu za svou 24letou praxi nikdy neviděla. Volala, že jí vyšel nesmysl, že to není slučitelné se životem – nevěděla totiž, že jde o krev už zemřelé.

Pak jí sestra přinesla na rozbor stříkačku s roztokem z infuze, chtěla zjistit minerály. Přístroj tekutinu vyhodnotil, kalium tam bylo téměř nulové, ačkoliv podle výpovědi Věry M. by v infuzním vaku draslík měl být, protože ho tam sama dala. Vyloučila, že by mohlo dojít k nějaké záměně nebo že by přístroje, které vzorky vyhodnocují, mohly selhat. Nikdo do systému nemůže zasáhnout.

Věra M. dnes k soudu přišla v bílých šatech a pantoflích. Od posledního stání před téměř dvěma měsíci viditelně zhubla a rozhodně nebyla už tak načančaná jako posledně. Působila velice ztrhaně.
U soudu promluvila také přímo hlavní sestra Jana Vychytilová. Doktor Vondráček jí volal, řekl, že už mluvil s primářem a jeho zástupcem, a doslova jí řekl: „Věra M. zavraždila pacientku Kadlecovou.“ Dodal, že má na to důkazy, že z toho nechce nic dělat, jen chce, aby odešla z JIP. Chtěl, aby byla přeložena na ošetřovatelská lůžka a nemohla aplikovat injekce.

joldh ( 17. srpna 2015 13:25 )

No ale takto blbě ne!

lunatic ( 17. srpna 2015 13:16 )

Když si však člověk v hlavě srovná fakta a současnou platnou právní úpravu,tak dospěje k závěru,že případný počet zmařených lidských životů nehraje prakticky téměř roli;zabiju-li např.1člověka,anebo 5,10 či 350osob,tak od soudu mohu dostat maximálně doživotní trest-čeho bych se měl tedy, obávat? Jisté konce jsou totiž poněkud nepraktické;je to přibližně stejné,jako když mi bude zákonem zaručeno,že pokud v práci nebudu chtít pracovat,tak mě nemohou vyhodit-pouze mi sníží plat,anebo,že mohu mít klidně 18dětí a zákon mi i tak zaručuje,že nebudeme trpět hlady-prostě,postavené na hlavu.

amperselka ( 17. srpna 2015 13:08 )

Taky to tak cítím šerloku, doktor má na to ksicht i ta jeho hlavní šukna svědkyně.

amperselka ( 17. srpna 2015 13:06 )

Ten prasák doktor to všechno nahrál.

krllo ( 17. srpna 2015 13:05 )

Je možné, že i v jiných nemocnicích si sestry usnadňují péči tím, že starým lidem pomáhají na onen svět ? Nevěřím, že tento případ je výjimka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání