Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zdravotní sestra z Rumburka znovu před soudem: Ostatním sestrám v nemocnici vadila

Autor: uá - 
17. srpna 2015
08:12

Až do pátku pokračuje soudní líčení s bývalou zdravotní sestrou Věrou M. (50). Podle obžaloby na JIP interního oddělení rumburské nemocnice zavraždila vysokou dávkou draslíku šest pacientů.

Jako první u soudu v pondělí vypovídala bývalá náměstkyně nemocnice Martina Kučerová. Popsala vztahy na JIP. Řekla, že doktor Vondráček a primář Bína spolu nekomunikovali, šlo prý o mužskou ješitnost. Ona to ale neřešila.

Naznačila, že sestru Věru M. chtěli na JIP odstavit. "Dozvěděla jsem se, až po té události (myslí tím smrt pacientky Jany K. (+72)), že starší zkušené sestry, zejména paní Marešová, ostatnímu personálu vadily. Sestry prý byly děleny na ty, kterým se věří, a kterým se nevěří. Nevěděla jsem že je mezi nimi nějaká řevnivost, nebylo to na první pohled poznat. Bylo to kvůli funkci, zkušené sestry bez bakalářského vzdělání, byly odstavovány."

Šlo o problémy s autoritou, sestry s vysokoškolským vzděláním měly lepší pozici. Tvrdila, že na péči o pacienty se to neprojevilo, ale vztahy mezi pracovníky na JIP se pak, po smrti pacientky Jany K., ještě víc zhoršily.
Později se v soudní síni rozhořel boj mezi bývalým vedením nemocnice a doktorem Vondráčkem, který sestru odhalil. Náměstkyně Kučerová soudu přiznala, že před měsícem písemně kontaktovala obhájkyni sestry, napsala jí, že se jí nelíbí, kam soud směřuje, že celá kauza je jen kydáním špíny.

Udělalo to prý proto, že se cítí odpovědná, za to, co Marešové hrozí, protože ona byla tím, kdo případ ohlásil policii. Řekla, že k doktorovi Vondráčkovi má vnitřně negativní vztah.
Video Sestra stanulo opět před soudem - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

Pohnutky Věry M. byly podle žalobce zavrženíhodné. Šlo jí prý jen o to, usnadnit si práci. Věra M. to ale u soudu odmítla. „Nikoho jsem neusmrtila, nikomu jsem ani nepomohla zemřít,“ prohlásila. Svědci ji pak popsali jako ráznou, k pacientům chladnou.

Lpěla podle nich na hloupostech, ráda si práci dělala po svém. „Její přístup k pacientům byl čistě profesionální. Nešla za tuto hranici. Nebyla ten typ, co se pacientů ptá, jak se máte, babičko, co rodina,“ uvedl lékař Petr Vondráček.

Vyšlo také najevo, že už v minulosti dostala vytýkací dopis kvůli podávání tišících léků pacientům, aby »nezlobili«. Po jejím nedobrovolném odchodu z nemocnice se v její skříňce našly opiáty. Tento týden budou u soudu vypovídat další svědci. Mělo by dojít i na znalce, jejichž posudky budou klíčové.

Věru M. odhalil lékař Petr Vondráček, kterému bylo podezřelé úmrtí pacientky Jany K. (+72). Náhlé selhání srdce ho u ní překvapilo. „Předtím si na bolest na hrudi nestěžovala, neměla žádnou arytmii. Pojal jsem podezření, že bylo špatně podáno kalium (draslík), že bylo vpíchnuto přímo do žíly,“ uvedl. Rozbory pak jeho podezření potvrdily.

stellastella ( 20. srpna 2015 16:37 )

sherlock - to máte naprostou pravdu. Vůbec nejde o vzdělání, ale honbu za titulem. Mladí se v nich shlédli a rodiče to platí. Do CV si píší, že všechno umí, včetně jazyků, ale když se jich na něco zeptáte, potřebují dostatek času a výledek je mizerný. Ujak, bankovní instituty.... a t d

sherlock.z.cech ( 17. srpna 2015 12:06 )

Je to jako ve všech ostatních oborech... Přijde mladá blbka bez praxe a vědomostí, ale má titul Bc., tak je hned nej... Dřív jsme si dělali nástavbu po střední škole, dnes už má každý titul... Tomu já říkám devalvace vysokoškolského vzdělání... A to ani nemluvím o placených VŠ... Tam dostane titul úplně každý...

ruudazvostravy ( 17. srpna 2015 11:41 )

 Nojo no,takovejdle sester je,jako ňáká Zifčáková na chyrurgyjy f nemocnicy f Královím Hradcy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání