Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Táta se synem zemřeli na přejezdu. Jeli se koupat, dva další chlapce odvezli do nemocnice

Autor: simao, sč, ČTK - 
14. srpna 2015
18:49

K obrovské tragédii došlo v pátek odpoledne v Ostrožské Nové Vsi. Otec vyrazil k vodě se dvěma malými syny a jejich kamarádem. Na přejezdu se však střetl s nákladním vlakem. Na místě zemřel, stejně tak jeho 13letý syn! Zbylí dva chlapci skončili v nemocnici.

Policie vyšetřuje tragickou nehodu, ke které došlo v pátek odpoledne na Uherskohradišťsku. S nákladním vlakem se tam střetlo osobní auto. Řídil ho 38letý muž, který vezl své dva syny (podle prvních informací Blesk.cz ve věku 9 a 13 let) a jejich kamaráda.  

Na přejezdu však došlo ke střetu s vlakem, příčiny zatím nejsou jasné. Otec vezl děti na koupání do štěrko-pískových jezer, bohužel tam už nedorazili. Na místě zemřel jak řidič, tak jeho starší syn. Dva zbývající chlapce převezla záchranka s vážnými zraněními do nemocnice. "Na zadních sedadlech byli dva devítiletí chlapci. Jeden byl se zraněním převezen do uherskohradišťské nemocnice a druhého transportoval vrtulník do nemocnice v Brně," uvedla mluvčí policie Milena Šabatová.

Na místo nehody také dorazila matka dětí i jejich babička. Ze strany záchranářů jim byla při téhle obrovské letní tragédii poskytnuta psychologická pomoc. "Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži," sdělil ČTK mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. "Řidič přejížděl přes nechráněný železniční přejezd směrem k Ostrožským jezerům a zřejmě přehlédl právě přijíždějící nákladní vlak," uvedla policejní mluvčí.

zauber ( 15. srpna 2015 06:41 )

Ono totiž vjet na nechráněný přejezd je něco úplně jiného, než úmyslně projet před spouštějícími závorami a nehledět na výstražné signály. Ale ten kdo v životě řídilo jenom kolo, či kočárek, tak ten to nepochopí. Spousta přejezdů je naprosto nenápadná a vlak není do poslední chvíle zpozorovatelný. Stačí jen malá nepozornost, zamyšlení, nesoustředění a řidič zpozoruje přejezd až když jím prosviští. Pokud si pamatuji, tak se mně toto stalo minimálně dvakrát. Ale já měl štěstí, že nejel vlak.

nojasne ( 15. srpna 2015 01:25 )

přikláním se k názoru, že jste chytý jako rádio, jestli tomu tak není, v duchu se vám omluvím

maq7 ( 14. srpna 2015 22:44 )

odetka.odetka ( 14. srpna 2015 22:35 )

V Cechach zase magori vytrhavaji mrtvolam na hrbitovech zlate zuby.

odetka.odetka ( 14. srpna 2015 22:29 )

Ten prejezd znam. Je pekne blby. Snad tohle pomuze tomu, aby tam konecne dali svetelne zarizeni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání