Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Mladík ubodal sestru družky kvůli drogám. Počkáme si na tebe, až se vrátíš z vězení, hrozili příbuzní

Autor: ČTK - 
11. srpna 2015
11:35

Brutálně ubodal sestru své družky, k vraždě ho přiměly drogy. Milan Horváth dostal 19 let, soud dnes jeho trest potvrdil. V soudní síni však bylo pořádně dusno. Nejen kvůli parnému počasí. Horváthovi příbuzní zavražděné ženy hrozili, že si na něj počkají, až se dostane z vězení.

Milan Horváth, který loni v Hrobičanech na Jičínsku zavraždil sestru své družky ve snaze získat pervitin, si odpyká 19 let v nejpřísnějším typu věznice. Trest mu dnes potvrdil odvolací Vrchní soud v Praze.

Osmkrát trestaný muž chtěl původně svou oběť oloupit, nakonec ji ale ubodal ze strachu, že ho udá. Její tělo pak naaranžoval tak, aby žena vypadala jako oběť sexuálního násilí.

Pětadvacetiletý Horváth napadl o rok starší ženu loni 19. srpna na cestě k bývalému zemědělskému družstvu v Hrobičanech, kam spolu dojeli autem. Nejprve jí dal několik ran pěstí do hlavy. Když poté zjistil, že dívka u sebe nemá žádné drogy, třikrát ji bodl do břicha.

Žena na místě vykrvácela. V době činu byl Horváth pod vlivem pervitinu. Policistům se původně přiznal, v hlavním líčení však svou vinu odmítal.

Přišel s verzí, že jeho i oběť přepadli neznámí muži, kteří na místo činu přijeli v BMW. „Neměl jsem důvod jí ublížit,“ uvedl dnes. Jeho předchozí výpověď prý zmanipulovala policie díky tomu, že byl nevyspalý a dehydrovaný.

Horváth, který byl v minulosti trestán hlavně pro majetkové delikty, má pozůstalým uhradit přes 1,3 milionu korun. Rodina zavražděné mu dnes v jednací síni vyhrožovala, že si na něj při odchodu z vězení počká.

kdoasi ( 11. srpna 2015 12:34 )

Jistě,ať se vyhubí navzájem

zlymikes ( 11. srpna 2015 12:06 )

Nu počkají a bude zas o jednoho c. méně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání