Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Češka šla ráno běhat do lesa. Zachránila 17letého mladíka před sebevraždou

Polský mladík se v Česku pokusil o sebevraždu (ilustrační foto)
Polský mladík se v Česku pokusil o sebevraždu (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao - 
4. srpna 2015
10:41

Mladý Polák (17) chtěl spáchat v lese sebevraždu – než se stihl oběsit, život mu zachránila žena z Českého Těšína, která vyrazila na ranní proběhnutí se. Mladík již visel na větvi a chroptěl, statečná Češka mu pomohla zpátky na zem.

Do nečekaně dramatické situace se dostala Češka, která se šla proběhnout do lesa u Českého Těšína. Narazila totiž na 17letého Poláka, který tam přišel ráno nedaleko rybníků v části Vrbiny spáchat sebevraždu. 

Vzal lano a přehodil ho přes větev stromu. Utáhl smyčku a chtěl se oběsit. Sebevražedný plán mu však běžkyně nabourala. „Žena konala rychle, chytila jej za nohy a nadzvedávala. Sedmnáctiletému mladíkovi se podařilo smyčku uvolnit a přetáhnout přes hlavu,“ sdělil Policejnímu deníku ke statečnému počínání Češky Petr Chroboczek, ředitel Městské policie Český Těšín. 

Mladík po záchraně prý ženě sdělil, že má osobní problémy a chtěl je řešit právě takto. Když mu běžkyně půjčila mobil, aby si zavolal, po telefonátu se sebral a odešel. Policisté ho však nakonec dohledali a jejich polští kolegové ho převezli k ošetření do nemocnice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání