Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejsmutnější měsíc roku: 77 mrtvých na silnicích za letošní červenec!

Autor: ČTK, simao - 
31. července 2015
18:05

První měsíc prázdnin končí, na českých silnicích se neobešel bez řady smrtelných nehod. Jejich příčiny jsou různé, statistiky smutné – celkem 77 lidí zemřelo při dopravních nehodách osobáků, nákladních aut i motorek. Jde bohužel o nejvyšší číslo od začátku letošního roku.

Na českých silnicích přišlo během července o život podle předběžných údajů 77 lidí, což je nejvíc za uplynulých sedm měsíců letošního roku a o dva více než loni v červenci. Nejtragičtějším dnem prvního prázdninového měsíce i celého roku byl 23. červenec, kdy při dopravních nehodách zemřelo dohromady deset lidí. Šest lidí se nevrátilo z cest v pátek 17. července.

Červenec dlouhodobě patří v policejních statistikách k nejtragičtějším měsícům v roce. A jsou to pořádně smutné statistiky. Za posledních dvacet let drží nechvalný primát červenec 2003, kdy zemřelo 159 lidí. O čtyři roky později si nehody v tomto měsíci vyžádaly 120 lidských životů. Zatím naposledy překročil počet obětí stovku v roce 2010 (101 mrtvých), od té doby zemřelo během července na silnicích 60 až 80 osob.

Do těchto statistik přitom není započítána nehoda, ke které došlo na přejezdu ve Studénce – srážku pendolina s kamionem, který tam odstavil polský řidič, nepřežili další tři lidé... Jeden z nich měl dnes pohřeb.

Od začátku roku zemřelo následkem nehody 340 lidí, zhruba stejně jako minulý rok. V červenci byly jen čtyři dny, kdy si nehody nevyžádaly žádné oběti na životech.

Zatím poslední smrtelná havárie končícího měsíce se stala u Čáslavi na Kutnohorsku. Automobil tam v noci na dnešek narazil do betonového sloupu. Jedno dítě v autě zemřelo, další tři lidé se zranili. Počet mrtvých se může ještě zvýšit poté, co lidé dnes odpoledne a večer vyrazí na prázdninové či víkendové cesty.

Počet obětí dopravních nehod za posledních sedm měsíců:

leden 34, únor 38, březen 45, duben 43, květen 51, červen 52, červenec 77

borjar ( 31. července 2015 21:57 )

Na motorkách jezdí jen vygudování chudáci . Předváději své ego turovanim , rychlosti, kterou nezvládají , pokerovanou kůži ..Chtělo by to odlovit do rezervace , anebo ZOO .

moiaza ( 31. července 2015 19:29 )

Když si vezmu že polovina řidičů v ČR jezdí jako prasata, je to hodně malé číslo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání