Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Guru Jára je na cele s vrahem 27 lidí! Ve vězení žije v otřesných podmínkách, říká jeho stoupenkyně

Autor: ljš, ČTK - 
30. července 2015
12:44

Špína, krysy, švábi, nedostatek jídla a jako spoluvězni ti nejhorší kriminálníci. Takové podmínky podle stoupenkyně guru Járy Dagmar Světlovské panují ve filipínském vězení, kde óm nadsamec, jak se mu také říká, čeká na rozhodnutí, zda bude vydán do Česka.

Jaroslav Dobeš známý jako "guru Jára" je v Česku stíhán za znásilnění, kterého se měl dopustit na desítkách žen při seminářích své esoterické školy Poetrie při tzv. odháčkování. Jako uprchlého ho zadržela policie na Filipínách a umístila ho společně s jeho spolupracovnicí Barborou Pláškovou do vazby. Oba odtud požádali o status náboženského uprchlíka.

"Čekají na poskytnutí azylu mezi vrahy, krysami a šváby. Ve vazbě v Manile panují nelidské podmínky, vraždy či sebevraždy oběšením zde nejsou ničím neobvyklým," uvádí na svých stránkách stoupenkyně a bývalá lektorka učení Guru Járy Dagmar Světlovská, která svého guru na Filipínách navštěvuje dvakrát ročně.

Vězni v tomto kriminále prý spí ve velkým vedrem rozpálených betonových barácích na holé zemi, mezi krysami a šváby. "Příděly divného jídla jsou zde velmi malé. Zato rvaček mezi spoluvězni hodně. Nedávno tu například po baráku, ve kterém žijí společně s dalšími cizinci z celého světa, běhal muž s nůžkami zapíchnutými v hlavě. ,Spolubydlícím’ Guru Járy je korejský vrah, který zabil 27 lidí," popisuje Světlovská. 

Guru Jára ve svém ašrámu na Filipínách Guru Jára ve svém ašrámu na Filipínách | Foto Cesta Guru Járy

Dobeš s Pláškovou žádají o náboženský azyl, protože jsou přesvědčeni, že "odháčkováním" neporušili žádné zákony, podle nich jde o tradiční tantrickou duchovní metodu, běžnou v některých zemích. Zlínský soud Dobeše potrestal za znásilňování deseti lety vězení, Plášková dostala 9,5 roku. Olomoucký vrchní soud rozsudek zrušil, případ znovu projedná zlínský krajský soud.

animka ( 31. července 2016 22:47 )

lightyellow ( 4. srpna 2015 18:28 )

Kdo řekl, že utekli? Guru Jára emigroval v 18. letech a Barbora se k němu připojila o pár let později. Nejvtipnější na tom je, že dokud je nezatkli za to, že si neprodloužili vízum, ani nevěděli, že jsou stíhaní.. ČR si ani nedala tu práci, aby jim to oznámila...

lightyellow ( 4. srpna 2015 18:23 )

No, já nevím, já jsem o tantrické liturgii slyšela jen samé kladné ohlasy.. Když nevezmu v potaz ty bláboly v médiích, ale dám na zkušenosti své kamarádky, šla bych do toho taky. Škoda, že už GuruJára neléčí.. Taky bych chtěla, aby se mi takto proměnil život

travavlese ( 30. července 2015 23:05 )

Stále mám na mysli knihu Tulak po hvezdach od Jacka Londona, kterou nám Mistr guru Jára, jako studentům doporučoval. Z celého srdce si přeji aby pravda vyšla nejevo, aby jsme dále mohli beztrestně studovat jakékoliv duchovní nauky! Pravda a tantra zvitězí nad lží a korupcí!!!!

frantacizek ( 30. července 2015 18:30 )

tak dávejte na toho vraha pozor, aby ho nevodháčkoval.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání