Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Opilý řidič vezl děti v kufru! Na policisty vytáhl nůž

Opilec vezl děti v kufru. (Ilustrační foto)
Opilec vezl děti v kufru. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
28. července 2015
21:00

Dvaatřicetiletý muž řídil na Kroměřížsku pod vlivem alkoholu, policistovi hrozil také nožem. Nyní mu hrozí za vydírání a ohrožení pod vlivem návykové látky až osmileté vězení, sdělila mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Policisté zpozorovali o víkendu u obce Zdounky felicii. „Rozhodli se auto následovat s tím, že provedou silniční kontrolu. Škodovka po chvilce sama od sebe zastavila při levé straně vozovky u jednoho z domů. Poté se otevřel zavazadlový prostor vozu a vylezly z něj dvě děti. Kromě nich z auta vystoupilo ještě dalších pět osob,“ uvedla mluvčí.

Policista přistoupil k řidiči a požádal ho o předložení dokladů. „Oslovený, jenž jevil známky podnapilosti, na jeho žádost nereagoval, beze slova odkráčel k domu, ze kterého vyšli další lidé, a schoval se uvnitř. Neuposlechl při tom ani výzev, aby se zastavil a vrátil k vozu. Policista se proto vydal za ním do domu. Tam pronásledovaný vytáhl nůž, s čepelí namířenou na něj se k němu rozběhl a křičel, ať odejde,“ uvedla Kyšnerová. Policista se z místa vzdálil a snažil se situaci uklidnit. Muž se nakonec podrobil dechové zkoušce na alkohol, nadýchal 1,62 promile alkoholu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání