Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trest pro vedoucí stacionáře: Ženy trápily seniory hladem a špínou

Autor: nat - 
24. července 2015
15:26

Na dva roky do vězení s dozorem poslal Krajský soud v Ústí nad Labem v odvolacím řízení Šárku Hatašovou (44), vedoucí ošetřovatelku soukromého stacionáře Naděje 2000.

U chomutovského okresního soudu v lednu vyvázla s podmínečným trestem. „Rozsudek je pravomocný,“ řekla včera mluvčí soudu Marcela Trejbalová.

Jaroslavě Lochařové (53), která zařízení pro seniory zřídila, odvolání zamítl. Ta si musí odpykat čtyři roky ve vězení.

Ženy jsou podle verdiktu vinny zločinem týrání svěřené osoby. Nemocní senioři v zařízení trpěli hlady a nedostatkem hygieny. Neměli zajištěnu odpovídající lékařskou péči.

ellenic ( 28. července 2015 10:04 )

ladybug Nechci se jich zastávat, ale snažily se dělat něco pro staré a nemocné lidi, ale dopadlo to docela jinak . Jak říkám, práce je to namáhavá a někdy i nevděčná, ale lze ji dělat i s láskou a dobře .

ellenic ( 28. července 2015 09:50 )

Jen nechápu, jak může ta v brýlích podnikat dál, má nyní své soukromé zařízení s péčí o seniory a nemocné lidi. Hlavně stát cosi zanedbal, měl by mít k dospozici více státních zařízení, alby takové a jim podobní této sociální propasti nemohli využívat a zneužívat . Ta práce je náročná, o tom žádná, ale musí být určitá pravidla a hlavně i stát by měl v tomto případě, kdy se podniká v péči o seniory a nemocné klienty tato zařízení kontrolovat , hlavně po stránce hygienické a ošetřovatelské, aby se už nic takového neopakovalo. Takové osoby by neměly v žádném případě mít možnost ještě někdy v tomto oboru podnikat. Jen si to spočítejte, senior zaplatí nemalou částku za pobyt a stravu, stát přispívá příspěvkem na péči od 4000 - 12000 Kč měsíčně potřebným klientům. Takže to nejsou malé peníze. Když je majitelka "šikovná", tak ze sponzorů získá vybavení, různé pomůcky atd. Hezky poprosí a sponzoři dají pro seniory. Dost jsem toho o podnikání ve stacioáři Naděje 2000 slyšela, ale i sama viděla. Na první pohled to ještě šlo, ale po chvíli už ne. Tedy Bohužel .

ellenic ( 28. července 2015 09:41 )

ladybug V tomhle zařízení to bylo hrozné, zápach, nedostatek jídla . Bylo to soukromé zařízení, vlastně stacionář, ale zaměřený na seniory, kde podle mne byly motivací peníze UŽ na prvním místě. Stačí se na obě podívat kouká jim to z očí .

nemocna ( 26. července 2015 01:15 )

To co se stalo v tomto domově se děje na mnohých místech, nemají cit k starým lidem, ale mnohem horší jsou ti co je tam dají aby se jich zbavili a nemuseli se starat, přitom se o ně rodiče starali a vychovávali roky, dávali jim co mohli a oni nejsou schopni se na oplátku postarat poslední měsíce či roky jejich života, jsou to bezcitní hovada a né jejich děti, nedokáží si představit co to obnáší pro ty staré lidi nejen fyzicky, ale psychicky, že jim to mnohdy ukrátí život, cítí se odstrčení, nepotřební, v cizím prostředí mezi cizími lidmi a starají se o ně cizí lidé co s nimi nemají citový vztah jako má vlastní rodina tedy ta co se o své rodiče stará a do ústavu nedá, starému člověku je mnohem lépe mezi svými a ve svém rodiném prostředí, mnohdy jsou na tom zdravotně líp a prodlouží jim to život, jo psychika dělá divy! pro ty co mají rodiče v ústavu at si uvědomí že mohou dopadnout ještě hůř když nedávají svým dětem příklad, že se mají postarat o své rodiče až do posledních chvil jejich života, at se nevymlouvají že by přišly i peníze, o zaměstnání, nemají čas apod. jen výmluva, rodiče se také starali a mnohdy to měli horší než nyní v dnešní době, také se vzdali různých výhod, věcí jen aby se postarali o svoje děti jak nejlépe mohli, měli by si z nich vzít příklad a né se na ně vys..t či je ještě využívat že si návštěvou odnesou jejich důchod hnus dětičky dojde i na vás!!

mak ( 25. července 2015 22:56 )

Jestli myslíš, že si v nemocnici pomůžeš...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání