Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přepadení vozu s penězi: Policie hledá tohoto svědka

Autor: ČTK ljš - 
24. července 2015
13:45

Královéhradecká krajská policie hledá svědka, který by jí mohl poskytnout důležité informace k červnovému přepadení vozu převážejícího peníze. Jde o mladšího muže, který se 22. června zhruba půl hodiny před přepadením pohyboval v pobočce České spořitelny na třídě ČSA v centru města.

Přepadení se odehrálo v 11:35 v Kotěrově ulici a lupiči při něm ukradli vyšší částku peněz. Dva neznámí pachatelé autem nacouvali do fabie, jejíž řidič pro firmu zajišťoval výběr a převoz peněz. Za použití slzotvorného plynu lupiči vzali řidiči kabelu s penězi a z místa odjeli. Vozidlo pachatelů Mitsubishi policie našla na parkovišti za hradeckou radnicí nedaleko Šimkových sadů.

Odtud lupiči přešli nebo přeběhli spojovací uličkou u hřiště střední stavební školy na Pospíšilovu třídu k léčebně pro dlouhodobě nemocné. V přilehlém parku peníze z kabely vyndali a tašku i s osobními věcmi řidiče i kasrem na místě nechali. Potom přeběhli přes park a u lékárny ve Švendově ulici nasedli do přistaveného auta typu kombi tmavé barvy. Odsud odjeli směrem ke krajskému soudu. Kriminalisté nevylučují možnost, že dva lupiči mohli mít jednoho až dva komplice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání