Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Černý čtvrtek: 10 mrtvých na silnicích! 3 lidé uhořeli na Mělnicku

Autor: simao, ČTK - 
23. července 2015
14:55

Dnešek je na českých silnicích pořádně černý. Na Mělnicku totiž došlo již k několikáté dopravní nehodě s tragickými následky. Při srážce osobního auta, dodávky a motocyklu zemřeli další tři lidé. Uhořeli a od požáru chytilo i přilehlé pole. Vedle toho se bouralo na řadě míst napříč republikou.

K nehodě došlo u Spomyšle na silnici I/16. Na místo se vydali Středočeští hasiči. Tři lidé při nehodě zemřeli po střetu dodávky, osobáku a motorky. "Řidič Fordu Tranzit vjel s největší pravděpodobností do protisměru, kde se střetl s osobním vozidlem Ford Focus a také s motocyklem," uvedla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Podle mluvčí krajské záchranné služby Petry Effenbergové následkům zranění na místě podlehli řidič dodávky i řidič motocyklu se svou spolujezdkyní. Effenbergerová uvedla, že další dva lidé utrpěli zranění - jedním z nich byla žena v osobním autě, záchranáři však ošetřovali i dalšího lehce zraněného člověka, který ale zřejmě nebyl cestujícím a místem nehody pravděpodobně jen procházel. Oba skončili v mělnické nemocnici.

2 mrtví na obchvatu u Protivína

Ke smrtelné nehodě došlo před 13:00 také u Protivína na Písecku. Na obchvatu města se tam střetlo nákladní a osobní auto. Zemřela posádka osobáku - muž a žena. "Dopravní nehoda osobního a nákladního auta se stala na obchvatu města. Podle prvotního šetření nákladní auto jelo ve směru od Českých Budějovic po obchvatu města a z centra města vjíždělo osobní auto, které zřejmě nákladnímu nedalo přednost, došlo ke střetu a v osobním autě zahynuli dva lidi," upřesnil mluvčí krajské policie Miroslav Doubek.

Srážka dodávky a kamionu u Prunéřova: 3 mrtví

Tragickou čtvrteční bilanci doplňuje nehoda u Prunéřova. Střetla se tam dodávka s nákladním vozem s návěsem. "Tři muži z dodávky ve věku 39, 40 a 43 let utrpěli zranění neslučitelná se životem a na místě zemřeli. Řidiče kamionu transportoval vrtulník do nemocnice v Ústí nad Labem s těžkým zraněním," uvedla chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

2 sražení motorkáři

V brněnské nemocnici podlehl zraněním čtyřicetiletý motocyklista, který havaroval ve čtvrtek ráno v Bzenci na Hodonínsku. Na silnici ve směru na Moravský Písek jej srazil řidič osobního auta, který mu s největší pravděpodobností nedal přednost v jízdě.

K další nehodě, při které zemřel motorkář, došlo ve čtvrtek ráno na Karvinsku. Polský kamion, jedoucí směrem na Ostravu, se totiž začal otáčet na čtyřproudové komunikaci. Přejel dvě plné čáry, narazil do padesátiletého motorkáře.

odol ( 23. července 2015 16:26 )

Toto príspevok ani čo by som ho tam dal ja-doslova!!! Mám 61 rokov, najazdené 2,7 milióna okrem autobusov snáď na všetkom.Dnes je na cestách veľa ponáhlačov,ukazovačov svojich skúseností a vedomostí v 22 rokoch.Ako môže vodič kamiónu vojsť do signalizujúceho priecestia a ešte v cudzom štáte? Pred čím má rešpekt?Pred pokutami,fízlami,súdmi,pánom bohom? Čo by ho dokázalo prinútiť ho rešpektovať dopravnú vyhlášku?Čo ho hnalo tak že bol nebezpečný celému,aké povinnosti,zárobok,manželka???Kde je úcta,rešpekt,rozum,skúsenosti? Fyzikálne zákony sú rovnaké všade-aj vo Waršave,Bratislave,Paríži-a aj v Studienke!!!

moiaza ( 23. července 2015 16:09 )

Za volantem jsem trávil spoustu let svého života. Bez nehod mám najeto přes 1.5 milionů km. Volant mě v podstatě živil. Proto se divím, že těch mrtvých je na naších silnicích tak málo. Když si představím kolik je denně na cestách opilých a zfetovaných řidičů, nehod je málo. Nemluvě o psychopatech, nervově labilních a "pilotů f-1." Na to množství řidičů těchto kategorii jsme přímo "vzorní" řidiči. Ač se to nezdá, je to tak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání