Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Manžel zmizelé matky čtyř dětí: Kvůli týrání půjde znovu k soudu

Autor: uá - 
22. července 2015
12:43

Už téměř 2,5 roku je nezvěstná Jana Paurová (33), matka 4 dětí, ze Slavětína. Její manžel Pavel (40) byl stíhán za to, že ji ještě před jejím záhadným zmizením týral. V lednu byl sice obžaloby zproštěn, odvolací soud teď ale tento verdikt zrušil.

V odůvodnění, které má Blesk k dispozici, stojí, že důkazy nebyly správně vyhodnoceny, soud je selektoval a hodnotil jednostranně. „Používal jen ty části, které hovořily ve prospěch obžalovaného, a naopak zcela pomíjel ty, které byly v jeho neprospěch,“ uvádí v odůvodnění předseda senátu Tomáš Plha.

Paur byl podle odvolacího soudu zproštěn obžaloby jen na základě svědectví lidí, kteří hovořili o alkoholismu Jany Paurové. Soud ale podle něj pominul řadu dalších výpovědí dokládajících, že byla doma fyzicky napadána. Paur přitom podle nich svou ženu nejen bil, ale i škrtil, močil a kálel na ni, a dokonce ji i znásilnil.

Jana Paurová zmizela podle manžela v noci ze soboty 2. na neděli 3. února 2013. V pátek předtím jí policistka osobně doručila předvolání na pondělí k výslechu kvůli týrání. Podnět k tomu podaly sociální pracovnice. V pondělí ale místo Jany dorazil na policii její manžel, aby oznámil, že jeho žena zmizela. Veškerá pátrání po ní byla dosud bezvýsledná.

marie60 ( 23. července 2015 08:45 )

..máš stejný názor jako já.Také to tak vidím.

marie60 ( 23. července 2015 08:36 )

 Mylím si, že má právě on v tom jejím zmizení drápy.Možná měl obavu, co by na něho všechno práskla.Už od pohledu chlap vypadá slizce.

nojasne ( 23. července 2015 00:00 )

jak jste přišel k tomu "prokazatelně" - to že báby v krámě povídaly ?

nojasne ( 22. července 2015 23:57 )

To je možné. Orgány byly řádně konzervovány lihem, takže šlo o žádané zboží.

tlamovka ( 22. července 2015 15:48 )

další vrah,u kterého nejsou důkazy,protože nenašli mrtvolu! Pokud bude tvrdit že nic neudělal,tak bude osvobozen,naděje je v tom,že ho zavřou za týrání a mezi tím pomůže třeba náhoda!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání