Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policista, který zkopal ujíždějícího motorkáře, půjde k soudu

Autor: dce - 
21. července 2015
17:57

Začátkem loňského srpna ujížděl policejní hlídce mladý motorkář bez řidičského průkazu. Jeho krátký úprk skončil ve zdi domu. Podobně dopadli i policisté. A možná proto jeden z nich ze vzteku bezvládného motorkáře napadl. A kvůli tomu půjde teď před soud.

Policista byl obžalován místo za napadení a těžké ublížení na zdraví za zneužití pravomoci úřední osoby. Napadením totiž prý mladíkovi žádná další zranění nezpůsobil. 

Radek Čapek, jak se napadený motorkář jmenuje, chtěl vyzkoušet kamarádovu novou motorku. Jenže na ni neměl řidičské oprávnění. Když ho začali pronásledovat policisté, chtěl jim ujet. Pak si uvědomil svou chybu a chtěl zastavit, ale v tu chvíli do něj zezadu narazil policejní vůz a katapultoval ho do vzduchu. Policisté následně narazili do sloupu.

Místo první pomoci ho ale čekala nakládačka. Jeden z policistů, který se při nárazu do sloupu uhodil o přední sklo, protože nebyl připoutaný, k Radkovi přistoupil a nakopl ho do žeber a dvakrát ho uhodil pěstí do obličeje.

Policista po chvíli otočil Radka za helmu na záda, čímž mu působil dál bolest. Poté mu policista měl ještě nadávat. „Doufám, že chcípneš, ty svině!“ měl mu říct policista. Celý incident zachytila průmyslová kamera.

„Obžaloba byla podána 15. července k Obvodnímu soudu pro Prahu 4, a to pro zneužití pravomoci, kde dotyčnému hrozí trest v rozmezí od jednoho roku do pěti let vězení,“ řekla deníku Právo mluvčí pražských městských žalobců Štěpánka Zenklová.

salto ( 22. července 2015 12:33 )

Asi ho neměl tak zkopat, ale ten namachrovaný fracek si nic jiného nezasloužil

salto ( 22. července 2015 12:30 )

Taky mi chybí, co je sním? Snad není ve vězení pro dlužníky...

bandour ( 22. července 2015 06:41 )

obyčejný člověk, který by najel na policistu,nedej bože na ženskou,/ tam se hned vypočítává počet dětí, jako by ostatní ženský rodily koťata./ Tak to by bylo okamžitě stíháno jako pokus ovraždu a státní zástupce ve své plamenné řeči by říkal, že auto je zbraň. Kde je opět spravedlnost šm.jdi?

kerloss ( 22. července 2015 06:36 )

Takovej clovek nema co delat u policie, mel by dostat trest na tvrdo aby uz zadny policista nenapadl zraneneho cloveka.

borjar ( 22. července 2015 01:26 )

 Přijímačky k poldům přitvrdit . To video je kruté , asi by to chtělo k posouzení znalce . Najet na stojícího motorkáře , rozbit služební auto , motorku a kopat do zraněného kluka ?????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání