Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hloupý pražský lupič: Kradl ve stejném oblečení a skrýval se v křoví

Autor: dce - 
13. července 2015
17:45

Policisté mu říkali „postrach benzínek“, ve skutečnosti je to ale jen pořádně hloupý zlodějíček. Na akce za hranice zákona se vydával vždy ve stejném oblečení a dokonce se ukrýval i v křoví. Nakonec ale policistům neunikl.

Vykradl celkem pět čerpacích stanic v Horních Počernicích. Zaměstnanci těch nepostižených už se báli, kdy přijde i k nim. Naštěstí se ho ale podařilo policistům chytit. V akci s krycím názvem BOHATÝR II hloupého zlodějíčka zadrželi.

Celkem má tento mladík na svědomí 4 ozbrojená přepadení v průběhu měsíců března a dubna, ovšem pátou, červnovou loupež již nedotáhl do konce,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková. Při této loupeži si muž vybral okénko pro noční prodej, na ženu vytáhl zbraň a prodavačka mu od okénka utekla. Odešel tak s prázdnou.

V průběhu prošetřování si kriminalisté vytipovali hned několik osob a pak v rámci hlídkové činnosti čekali, zda podezřelý udeří znovu. Lupič jim navíc pátrání usnadnil tím, že při všech přepadeních měl na sobě stejné oblečení, které bylo zachyceno na kamerových záznamech,“ prohlásila Martínková.

Právě po posledním nepovedeném přepadení si zloděj vybral další benzinku. Při přípravách na krádež se skrýval v křoví u prodejny! Tam si ho ale všimla jedna ze zákaznic a uvědomila obsluhu. Zloděj si toho všiml a dal se na útěk. Policisté ho ale brzy zadrželi.

U muže pak nalezli nejen oblečení, ale i plynovou pistoli, kterou použil u posledních čtyř přepadení. Zbraň, kterou mladík použil při první loupeži, odhodil ve Vinořském rybníce, kde ji pak také vylovili policejní potápěči. V tomto případě se jednalo o airsoftovou pistoli.“

Teprve dvacetiletý zlodějíček způsobil během dvou měsíců škodu přesahující sto šedesát tisíc korun.Mladík je stíhán vazebně a v případě odsouzení se jeho pobyt za mřížemi může protáhnout až na deset let,“ dodala mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání