Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na autobus v Plzni střílel 15letý kluk! Byl u toho jeho otec

Autor: ljš, ČTK - 
9. července 2015
16:02

Občanku má jen chvíli, ale už z něj mohl být vrah. Podle policie střílel na autobus plný lidí v úterý večer 15letý Plzeňan. Podezřelý, jehož kriminalisté dopadli za necelých 24 hodin po činu, je v policejní cele. Mladík střílel za přítomnosti otce, nikoho nezranil.

"Zadržený měl převzít od svého otce nelegálně drženou střelnou zbraň a na inkriminovaném místě za přítomnosti otce několikrát vystřelit. Při tom zasáhl projíždějící autobus," uvedla krajská policejní mluvčí Ivana Jelínková. Nyní je posuzována skutková podstata uvedeného případu a trestněprávní odpovědnost mladistvého i jeho otce. Podezřelý byl zadržen a je v policejní cele.

"Dle dosavadního šetření nic nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o čin s extremistickým podtextem nebo o čin, který by souvisel s pobytem cizinců na území České republiky. Všechny okolnosti případu a skutečnosti rozhodné pro řádné a objektivní posouzení věci jsou nyní předmětem dalšího šetření," uvedla policejní mluvčí.

Policie neuvedla, o jakou zbraň šlo. "Byla zajištěna," uvedla pouze Jelínková. Podle informací ČTK ji majitel vydal dobrovolně.

V autobuse bylo v době střelby asi 90 lidí, hlavně zahraniční dělníci z přilehlých závodů na Borských polích. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) ve středu na svém twitterovém účtu uvedl, že policie zjišťuje, nakolik "může jít o další politickou provokaci". Otázka cizinců v poslední době jitří atmosféru v české společnosti kvůli přijímání uprchlíků.

Střelbu na autobus odhalil řidič až poté, co cestující vůz opustili. Našel tři průstřely a zavolal policii. Za jízdy si myslel, že autobus má technickou poruchu a že se rozbilo zadní světlo. Střely poškodily zadní část autobusu a sklo.

Podle mluvčí Plzeňských městských dopravních podniků Kateřiny Fránové eviduje firma v posledních letech pouze jeden útok na vůz MHD. V loňském roce někdo prostřelil okénko tramvaje. Také tehdy se událost obešla bez zranění.

deratizator ( 12. července 2015 20:29 )

Zas ti nelegální čeští imigranti, vystěhoval bych to nazpátek za Ural, tam odkud to přišlo.

vera51 ( 9. července 2015 17:53 )

Co kdyby nedej boze nekomu vystrelil oko a nebo zabil.To ten otec je nesvepravny nebo jak????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání