Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž fingoval sebevraždu: Dostal za to 20 let!

(Ilustrační foto) Muž zastřelil loni otce bývalé přítelkyně jeho brokovnicí, pak fingoval sebevraždu.
(Ilustrační foto) Muž zastřelil loni otce bývalé přítelkyně jeho brokovnicí, pak fingoval sebevraždu.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
8. července 2015
22:03

Brněnský krajský soud poslal Štěpána Kavana za vraždu otce jeho bývalé přítelkyně na 20 let do vězení. Uvedla to ve středu televize Nova. Podle obžaloby se Kavan vše pokusil udělat tak, aby vražda vypadala jako sebevražda. U oběti se našel i podvržený dopis na rozloučenou.

Kavan podle spisu 48letého muže loni v květnu zastřelil na Třebíčsku jeho brokovnicí. Motivem činu mohly být spory o peníze i to, že Kavan doufal, že se k němu přítelkyně po smrti otce vrátí. Vinu Kavan popírá. Připustil pouze to, že se s otcem bývalé přítelkyně dostal do rvačky v kurníku u rodinného domu oběti. Mrtvého muže našel později s prostřelenou hlavou jeho desetiletý syn.

Podle obžaloby Kavan jednal promyšleně. Krátce před vraždou se vloupal do domu oběti a ukradl brokovnici. Schoval si ji do kurníku u domu, kam se ráno vrátil, protože věděl, že oběť chodí touto dobou krmit slepice.

Nova uvedla, že na Kavanovu vinu ukazuje balistická expertiza, podle níž padly dva výstřely, což sebevraždu vylučuje. Grafolog navíc potvrdil, že dopis nepsal zavražděný, ale Kavan. Proti rozsudku se odvolal státní zástupce a bude pro obžalovaného požadovat výjimečný trest, uvedla televize.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání