Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šílenec v Plzni pálil na autobus plný lidí: Prostřelil sedadlo cestujícího!

Autor: shp, ČTK - 
8. července 2015
18:26

Vzal do rukou zbraň a jako smyslů zbavený pálil v Plzni po autobusu plném lidí. Jedna ze střel prošla přímo sedadlem cestujícího. Jak je vidět, dojít mohlo k nejhoršímu. Jako zázrakem však nebyl nikdo zraněn. Útočník byl již dopaden.

V plzeňské části Bory někdo v úterý večer střílel na autobus plný lidí, hlavně zahraničních dělníků. Nikomu se nic nestalo. Motiv ani střelce policie nezná. ČTK to dnes řekl ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). V autobuse podle něj bylo asi 90 lidí.

"Podle prvotních informací tak, jak jsem je získal od policie, by to měli být dělníci z přilehlých závodů na Borských polích," řekl ministr. Na svém twitterovém účtu poznamenal, že policie zjišťuje, nakolik "může jít o další politickou provokaci". Otázka cizinců v poslední době jitří atmosféru v české společnosti kvůli přijímání uprchlíků. Řidič autobusu si prý nejprve myslel, že autobus má technickou poruchu a že se rozbilo zadní světlo. Až když cestující vracející se z práce opustili autobus, zjistil, že v autobuse jsou tři průstřely.

Zavolal proto policii. Podle krajské policejní mluvčí Ivany Jelínkové střílel zatím neznámý pachatel na zadní část autobusu MHD před 23:00, jedna střela poškodila i sklo. Běžná linka jela s desítkami cestujících z průmyslové zóny Borská pole na konečnou tramvaje číslo 4 na Bory. "V současné době probíhá zkoumání zajištěných stop. Spekulovat o motivu je předčasné, protože případ je na samém počátku vyšetřování. Kriminalisté mu dávají prioritu," uvedla.

"Požádal jsem policii, aby to brala velmi vážně, aby tam případně přesunula policisty z jiných krajů, ale zatím tak, jak jsem hovořil s náměstkem policejního prezidenta, tak to nebude potřeba a plzeňská policie na to kapacitně stačí," dodal Chovanec.

Policie nakonec zadržela muže podezřelého z úterní střelby na autobus v Plzni ve středu. Zajistila i zbraň, kterou se mělo střílet. Řekla to krajská policejní mluvčí Ivana Jelínková. Střelec nikoho nezranil.

"Veřejnosti už žádné nebezpečí nehrozí," uvedla Jelínková. Policie podle ní na případu dál pracuje, během čtvrtka by mohla být určena právní kvalifikace činu a bude se rozhodovat o obvinění zadrženého.

bizon_pepa ( 9. července 2015 20:18 )

Bruto? Zrejme to melo byt bruTTo. Zrejme jsou vzdelani a zkuseni, takze jim je to malo. Jsou ale taci, kterym to staci. Fabrika prece kvuli nim nezavre.

newworldorder ( 9. července 2015 06:53 )

Tamcesi by makali ale ne za 70kč bruto... Laska pravda zvitězí nad lži a tyranii.

donpadre ( 9. července 2015 01:31 )

 Skoda ze par smejdu s Ukrajiny nebo Syrie nezastrelil! Setri s nabojema na uprchliky!

bizon_pepa ( 9. července 2015 00:39 )

Tak zas je fajn, ze delal aspon neco. Misto plkani v blesku.

moiaza ( 8. července 2015 22:27 )

Vašek krátká nohavice těch blbostí a žvástu nakecal. Jeho průpovidky by stačily na několik Silvestrů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání