Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V táboře probíjel bazén: Vedoucí v něm nechal děti půl hodiny

Autor: Jana Ulrichová - 
8. července 2015
15:03

Velkou tragédií mohlo skončit pro 26 dětí koupání na táboře v Opárně na Litoměřicku. Bazén, kde dováděly, probíjel. Všechny skončily v nemocnici. Pro malou Lauru (6) a několik dalších dětí rodiče přijeli raději předčasně.

„Dostaly jsme pecku,“ uvedly shodně děti, s nimiž Blesk.cz krátce mluvil. Zarážející je, že i po této události nechali vedoucí děti dál ještě zhruba půl hodiny se koupat. „Brněly mi ruce a nohy. Plakala jsem. Seděla jsem tam. Potom jsme jeli do nemocnice,“ popsala Laura (6), která si na brnění nohou stěžovala ještě i druhý den. Její tatínek Jiří Mikel z Děčína si proto pro ni přijel raději dříve. „Včera večer nám volali z tábora. Řekli, že došlo k nějakému drobnému zasažení proudem, že ale dětem nic není,“ popsal. Dodal, že dcera, která byla na táboře poprvé, se ještě tu noc vrátila s většinou ostatních dětí zpátky. „Přespala tady a ráno jsem si pro ni raději přijel. Volali mi, že si stěžuje na brnění nohou. Ale vidíte sami, je v pořádku,“ řekl.

Video V Opárně probíjel bazén. - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

To, že se dětem naštěstí nic vážného nestalo, potvrdili i zdravotníci. „Nikoho jsme nemuseli ošetřit, děti byly po vyšetření propuštěny,“ uvedl přednosta Dětské kliniky Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem Josef Škvor. Pouze tři malí pacienti zůstali přes noc v litoměřické nemocnici na pozorování.

Nikdo nechtěl mluvit

Kriminalisté včera na místě zjišťovali, jak se proud do bazénu dostal. Případ zatím vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti. „Zjišťujeme míru zavinění jednotlivých osob. Budou zpracovávány znalecké posudky, jejichž vyhodnocení bude otázkou několika týdnů,“ uvedla policejní mluvčí Alena Kofrová. Provozovatel areálu ani vedoucí tábora se k případu nechtěli vyjádřit.

mak ( 8. července 2015 18:18 )

No jo no, oni mají starosti s přidáváním peněz, ale práci a zodpovědnost nechtějí.

dzambulka007 ( 8. července 2015 16:50 )

Debilita a nezodpovědnsot lidí ve školství je do nebe volající. A když se stane dětem to nejhorší, nikdy ty hovada blbé nejsou potrestány.

babatomanija ( 8. července 2015 16:43 )

To chce ty znalce na elektřinu z kauzy Petra Kramného.

zlataa ( 8. července 2015 16:41 )

Zaplať Panbůh, že to takhle dopadlo. Ale pokusy srovnávat tuto událost s případem Kramného je přinejmenším trapné.

salto ( 8. července 2015 16:01 )

Horší by bylo, kdyby vedoucí s tyčí v ruce odháněl děti od břehu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání