Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šokující výpověď feťáka, který zavraždil Aničku a Michala: Proč zabíjel? Jak se dostal do auta? Kdo mu pomáhal?

6. července 2015
09:55

Netrvalo to ani 48 hodin a vrah Aničky (†36) a Michala (†27) je za mřížemi. Dopadení brutálního zabijáka českého páru mělo pro albánskou policii prioritu číslo jedna. Dvacetiletého recidivistu Sokola Mjacaje dopadli díky telefonu, který ukradl svým obětem a později prodal, aby měl peníze na drogy. Muž byl totiž podle tamních medií závislý. Z výslechu unikly šokující detaily jeho nelítostného vraždění.

Albánská média zveřejnila krátký přepis výslechu kriminálníka, který se přiznal k vraždě Čechů:

Sokole, proč jsi zastřelil dva české turisty?
Nechtěl jsem je zabít, chtěl jsem jen to auto.

Jak jsi se dostal k turistům do auta?
Počkal jsem si na něj u vesnice Lotaj. Když jsem viděl jejich auto, vešel jsem do silnice se samopalem v ruce a donutil je zastavit. Nastoupil jsem, jel s nimi do vesnice Prekal a střelil je do hlavy.

Proč jsi je zastřelil, když jsi měl v plánu vzít jejich auto?
Nechtěl jsem je zabít, ale situace se vymkla kontrole. On se mi snažil sebrat samopal. Dvakrát jsem ho střelil do hlavy. Pak jsem střelil i tu dívku do hlavy. Potom jsem se odtamtud už jen snažil dostat pryč.

Kdo vám pomohl místo činu opustit?
Nikdo mi nepomáhal. Všechno jsem naplánoval sám. Část cesty jsem šel pěšky, část jel na motorce. Řídil muž, který mě neznal. Náhodou jsem ho viděl na ulici a donutil ho mě odvézt. Potom jsem ho nechal jet. V domě, kde jste mě našli, jsem strávil noc.

Sedmadvacetiletý hasič z Plzeňska a jeho šestatřicetiletá partnerka byli v pátek zastřeleni ve svém autě na silnici v horské oblasti. Výsledky pitvy, o kterých v sobotu informoval web listu Shqiptarja, ukázaly, že Češi byli z blízkosti střeleni do hlavy. Střelba se patrně odehrála za jízdy, když muž řídil a žena seděla vepředu na místě spolujezdce. Auto pak prý bouralo po nekontrolované jízdě, přičemž útočník byl zraněn. Dokázal ale ještě rozbít sklo a z vozu se dostat. Čin byl původně oznámen jako dopravní nehoda.

Vražda se stala v blízkosti lokality Theth na severu Albánie. Horská divočina v tomto okolí, kde skalní vrcholy dosahují výšky až 2400 metrů a kde se nachází i národní park, je oblíbenou destinací pro turisty ze západní a střední Evropy, zejména pak z České republiky. Od cest do těchto míst je neodrazuje ani to, že v této oblasti v roce 2001 zmizeli tři čeští studenti.

Albánský policejní šéf Haki Cako však dnes novináře ujišťoval, že v zemi bude od nynějška bezpečněji jak pro místní, tak pro turisty.



salto ( 8. července 2015 08:40 )

Koukám že už svoboda a demokracie dorazila i do Albánie

lunatic ( 7. července 2015 04:52 )

Zkratkovitě:1)Proč zabíjel?- Protože chtěl! 2)Jak se dostal do auta?-Dveřmi! 3)Kdo mu pomáhal?-Samopal!

nojasne ( 7. července 2015 00:32 )

Tak tak, kdyby jel do Uherského Brodu, tak by se mu nic nestalo.

nojasne ( 7. července 2015 00:30 )

Souložží jen ten, kdo je línej honitt. Takový vyplácaný energie kvůli 5 minutám pánevních pohybů.

pekna.potvora ( 6. července 2015 20:58 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání