Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie dopadla vraha Aničky a Michala: Zastřelil je 20letý kriminálník, před měsícem ho pustili z vězení

Autor: ČTK - 
5. července 2015
14:51

Vrahem Aničky K. a Michala S., kteří byli zastřeleni v pátek v Albánii, je dvacetiletý kriminálník Sokol Mjacaj. Teprve před měsícem vyšel z vězení, kde si odpykával pětiletý trest  za loupežné přepadení s následkem smrti dítěte. Podle televize A1 je v rukou policie.

Motivem vraždy byla údajně krádež auta. Ve vesnici Grudë, kde se mladík v jednom z domů skrýval, zasahovalo asi 350 policistů, včetně příslušníků speciálních jednotek. Dům byl obklíčen.

Na místě byl též policejní vyjednavač, který se podle webu listu Shqiptarja snažil mladíka přimět, aby se policistům vzdal. Nebylo jasné, zda muž, který je údajně drogově závislý, je ozbrojen. Policie to ale předpokládala.

Na vraha českého páru v Albánii policie přišla porovnáním stop, které muž zanechal v autě zavražděných, s jeho záznamy. Mladík byl dříve odsouzen za loupež, při které zemřelo dítě. Ve vězení strávil pět let.

Mladík pocházející z vesnice nedaleko města Škodra, v jehož blízkosti se vražda stala, byl dříve odsouzen za loupež z roku 2010, při které zemřelo dítě. Ve vězení strávil pět let. Albánská média uvádějí, že údajný vrah se objevuje na fotografiích zavražděné dvojice, takže je zřejmé, že se s ní znal.

 

Albánská policie již dříve vypsala odměnu 30.000 eur (asi 814.000 Kč) za poskytnutí informací, které povedou k dopadení vrahů sedmadvacetiletého muže a šestatřicetileté ženy ze západních Čech, kteří byli zastřeleni v pátek ve svém autě na silnici v horské oblasti.

 

Vrazi pak shodili jejich auto do rokle, aby zločin vypadal jako nehoda. Podle albánské agentury NOA našla policie v autě otisky prstů, které zřejmě patří jednomu z útočníků.

 

Výsledky pitvy, o kterých informoval web shqiptarja.com, údajně ukázaly, že Češi byli z blízkosti střeleni do hlavy. Střelba se patrně odehrála za jízdy, když muž řídil a žena seděla vepředu na místě spolujezdce.

 

Auto pak prý bouralo po nekontrolované jízdě, přičemž útočník byl zraněn. Dokázal ale ještě rozbít sklo a z vozu se dostat. Horská divočina v okolí Theth, kde skalní vrcholy dosahují výšky až 2400 metrů, je oblíbenou destinací pro turisty ze západní a střední Evropy, zejména pak z České republiky.

 

Od cest do těchto míst je neodradilo ani to, že v této oblasti v roce 2001 zmizeli tři čeští studenti.

 

marti33 ( 5. července 2015 20:29 )

Motivem byl nejspíš náboženský. Je ramadán a muffi v mešitě vyzývá k džihádu.

vrahrychtar ( 5. července 2015 19:21 )

conspirace:::::: sejmul je Kramny odstrelovackou ze sve kobky..

4858 ( 5. července 2015 18:36 )

To patřilo nekomu tam dole-sorry

4858 ( 5. července 2015 18:34 )

Ty seš jen blbej..

sores ( 5. července 2015 18:14 )

 Hnusný celosvětový zákony podporují zabíjení!!! Proč si společnost neodhlasuje, za zabití také zabít! Ti co to udělají nejsou a nikdy nebudou normální lidi ale paraziti společnosti.Lidi ví, že se dává za vraždu max.15-20 let ale že soudy polovinu odpustí za dobré chování, proto se nebojí vraždit.Ti lidé tu zkaženost mají už v sobě a jiní nebudou.A nejhorší je, že žijí v base z peněz slušných lidí co pracují, ale oni se přitom flákají.Žádnou druhou šanci vrahovi ale rovnou ho zabít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání