Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vražda českého páru v Albánii: Policie vypsala odměnu 800 tisíc

4. července 2015
16:07

Annu K. (†36) a Michala S. (†27) zavraždili neznámí útočníci v albánských horách. Podle dostupných informací si přisedli do jejich auta, oloupili je a zastřelili samopalem. Aby zločin zamaskovali, svrhli jejich vůz do rokle. Za informace, které povedou k dopadení brutálních vrahů, vypsala policie odměnu více než 800 tisíc korun.

„Případ se vyšetřuje jako trestný čin, muž a žena byli nejspíše zavražděni. Byli nalezeni v noci na dnešek ve svém autě na severu Albánie u města Skadar,“ řekla mluvčí ministerstva Michaela Lagronová.

„Policie v souvislosti s případem vyslechla přibližně 30 lidí,“ uvedl mluvčí státní policie Genti Mullai. Pro toho, kdo poskytne přesné informace, které povedou k okamžitému dopadení pachatelů, vypsala policie vysokou odměnu 30 tisíc eur (více než 800 tisíc korun).

Podle policie a očitých svědků byli Michal a Anna zastřeleni v pátek na silnici v horské oblasti. Vrazi pak shodili auto do rokle, aby zločin vypadal jako nehoda. V autě se podle policejního mluvčího našla automatická zbraň a zásobník.

Oběti byly okradeny. „Není vyloučeno, že jeden z útočníků mohl cestovat s oběťmi,“ řekl policejní mluvčí.

Policie podle agentury AFP uvedla, že se vedle vozidla našla útočná puška kalašnikov a deset nábojů. Dvojice byla na cestě za skupinou českých turistů v kempu u odlehlé vsi Theth, než byla asi 50 kilometrů od cíle přepadena.

Horská divočina v okolí Theth, kde skalní vrcholy dosahují výšky až 2400 metrů, je oblíbenou destinací pro turisty ze západní a střední Evropy. V oblibě ji ale mají rovněž pěstitelé konopí, navzdory policejnímu zásahu z loňského léta.

České turisty od cesty do těchto míst neodradilo ani to, že v této oblasti v roce 2001 zmizeli tři čeští studenti. Osud pohřešované trojice neobjasnila ani vypsaná odměna. Nepotvrdily se ani spekulace, že se studenti mohli stát oběťmi obchodování s lidskými orgány.

karelka ( 5. července 2015 12:05 )

To nebyli obyčejní dělníci z fabriky v ojeťáku... A vezli s sebou asi i dost peněz....

kukuku ( 5. července 2015 08:10 )

Tyto "hodné" národy se vzájemně špiní s jinými "hodnými" národy - jako třeba Rusové s Ukrajinci, islámsko-arabské náboženské kmeny... Řešení je jediné, nejezdit tam a nechat je, ať se v klidu vzájemně "dohodnou". A zabránit jejich stěhování do Evropy.

cimi44 ( 4. července 2015 21:23 )

 Dobry den cesky narod je mi to luto co sa tam stalo v (Albanii) tym paru, nemozme nikoho sudit pokial sa ne najde pravda. Ja som Kosovski Albanec zil som 11 rokov v Bratislave. pochybujem ze bi islo o peniazi to urcice njaka srpska alebo ruska taktika aby zacali zaspinit albansko timito spachaniu trestem. Je mi strasbe luto tim mladim co sa stali obeto.

vihor ( 4. července 2015 19:17 )

Také se mi zdá, že šlo spíš o nějaké "podnikatelské" neshody. Pokud je někdo okradl a šel najisto, zřejmě věděl, že mají u sebe nějakou větší částku peněz. A k čemu by tolik peněz měli, aby se někomu vyplatilo střílet do nich kalašnikovem? To vypadá na drogovou mafii...

lunatic ( 4. července 2015 18:47 )

Albánská policie vypsala odměnu 800 tisíc korun -zejména rafinovaně i protože si za ně v Albánii nelze nic koupit...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání