Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Co se vlastně stalo v Egyptě? Vražda, sebevražda, neštěstí...

Autor: Etienne Bláha, Saša Vetkovská - 
28. června 2015
16:04

Hotel Titanic Palace v egyptské Hurghadě patří mezi ty lepší. Právě v něm měla rodina Petra K. strávit na přelomu července a srpna 2013 svoji dovolenou.

Petr K. s manželkou Monikou a dcerkou Klárkou přiletěli 25. července. Otec rodiny se nejprve musel dohadovat s personálem, protože je chtěli v rozporu s rezervací ubytovat jinde. Nakonec původní pobyt uhádal a všichni tři obsadili velmi hezké apartmá se vším příslušenstvím. Za pár dní se změnilo v apartmá smrti.

V pondělí 29. července se v pokoji číslo 6343 rodina probudila do dalšího horkého dne prozářeného egyptským sluncem. Vstávání bylo ale jiné než předchozího rána. Monice a Klárce bylo špatně.

Petr K. o tom, co se tehdy událo, řekl redaktorům Blesku, kteří za ním 9. září přiletěli:„Monika rozhodla, že na pláž nejdeme. Zatáhla závěsy, s Klárkou si vzaly antinal a lehly si. Zůstal jsem s nimi. Monika s Klárkou se neustále střídaly na toaletě. Byly na ní víc než v pokoji. Když průjem polevil, zesláblé ležely a jen zvracely do kyblíků u postele. Nešly na oběd ani na večeři, nikam. Snažily se alespoň pít. Znovu ale všechno vyzvrátily. Trpěly, ani mně nebylo dobře.“

Když jim došla pitná voda, Petr K. pro ni – i když mu prý bylo „tisíckrát“ hůř než manželce – došel. Poslíčka, který měl už před hodinou přijít uklidit, potkal o dva pokoje dál. Vzal od něj plné lahve a vrátil se na pokoj.

Tam jednu lahev postavil k manželce na stoleček u postele, druhou dal do lednice a třetí odnesl do koupelny. Čas plynul, matka s dcerou podle něj asi usnuly, a tak si vzal jejich vodu. Když se napil, ucítil prý divnou chuť. „Jako by tu vodu někdo říznul kolou,“ řekl si, ale stejně ji vypil. Jiná voda v pokoji už nebyla.

Monika ležela na lůžku zády k manželovi, Klárka byla otočená na levý bok. Ve tři ráno vzal Petr K. prázdné lahve a šel znovu pro vodu, tentokrát k sodabaru u recepce. Když se vrátil, asi po sedmi minutách, zarazilo ho, že Monika na sobě neměla kalhotky.

Nevěnoval tomu pozornost, byl unavený a chtěl si také lehnout. „Klári, šoupni se,“ špitl dcerce a trochu ji postrčil na lůžku.

Redaktorům Blesku o tom řekl: „Nereagovala, sáhl jsem na ni a ucukl. Byla jako led! Vyděsil jsem se a rozsvítil. Byla celá flekatá, fialová. Je mrtvá, blesklo, mi hlavou. Vrhl jsem se na ni a začal ji oživovat. Instinktivně. Ještě nikdy jsem něco takového nedělal. „Vstávej! Něco se stalo,“ křičel jsem v panice na Moniku. Nereagovala, tak jsem ji plácnul po zádech. Nic. Skočil jsem na ni a otočil na záda. Upřela na mě prázdný pohled a mě došlo, že i ona je celá fialová a bez života. Dělal jsem jí masáž srdce, dýchal z úst do úst, zoufale jsem pumpoval jejím tělem a vdechoval kyslík do jejích plic. Všechno bylo marné. Něco ve mně mi říkalo, že jsou mrtvé. Vyběhl jsem na chodbu a bušil na první dveře.“

Za nimi spala polská turistka, která se ho trochu bála, ale přece jen šla s ním. Po návratu do pokoje nebyl Petr K. schopný pohybu a Polce došlo, že není schopen nic dělat.

Zavolala tedy na recepci o pomoc. Mezitím Petr K. zavolal matce do Česka. Řekl jí, že Monika s Klárkou jsou asi mrtvé...

Pak ho ještě napadlo zavolat na pojišťovnu, čehož později mockrát litoval. Proč v takové situaci zrovna tam? „Prostě jsem si vzpomněl, že nám kladli na srdce, abychom při potížích pojišťovnu hned volali,“ vysvětlil redaktorům Blesku.

Když do dveří vešla ochranka a někdo z vedení hotelu, vyvedli ho na chodbu a zasypali otázkami. Ptali se, co pil, co jedl naposled. Probodávali ho podezíravými pohledy, a tak pochopil, že nejen v jejích očích bude vrahem své manželky i dcerky právě on.

Delegátka cestovní kanceláře, se kterou rodina Petra K. do Egypta letěla, se dostavila na místo za nekonečných deset minut. Muž si stěžoval na bolesti na prsou, špatné dýchání a intenzivní pocit žízně.

Redaktorům Blesku pak řekl: „Cítil jsem, že se každou chvíli sesypu. Delegátka promluvila s doktorem, a tak mě dotáhli na kliniku. Tam mi přes nosní dírku strčili nějakou sondu až do žaludku. Vypláchli mi ho, šla ze mě doslova hnědočerná kaše.“

Doktor mu dal nějaké kapky a antibiotika. Druhý den po vyšetření ho z nemocnice lékaři propustili, i když mu bylo stále zle. Chtěl co nejrychleji domů, pryč z Egypta, protože tam už podle svých slov „nikomu nevěřil“.

Jenomže egyptská policie v něm viděla hlavního podezřelého a 4. srpna mu odlet domů zakázala.

Petr K. zůstal sám v Egyptě až do 31. října. České velvyslanectví mu neposkytlo vůbec nic, přesídlil do levného penzionu a dluhy, které nadělal, za něj platil otec jeho manželky Moniky.

Ten mu rovněž posílal povzbuzující SMS zprávy. 14. srpna se v Karviné konal pohřeb Moniky a Klárky. Jejich těla byla ještě v egyptské nemocnici pitvána a podle závěrů, které obdržely české úřady, zemřela matka s dcerou na otravu neznámým prudkým jedem.

mirkazam ( 28. června 2015 19:01 )

Kramný-pohádkář....je vidět,že má bujnou fantazii a upravil novou verzi.

peecek ( 28. června 2015 16:31 )

 Blesk je nestranej!! píše jenom to, co probíhalo po úmrtí M a K. ...Kramnej volal mamince a hned na to pojišťovně. To dá přeci rozum,že bylo v takové situaci nutno vědět kdo to zaplatí. Ten zm®d ma totiž nejvíce rád sám sebe a hned poté maminku.

Zobrazit celou diskusi