Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dopovala sestra Věra M. pacienty tišícími léky? Po její službě byl koš plný ampulí

Autor: ljš, uá - 
25. června 2015
16:45

Práci si ulehčovala tím, že pacientkám dávala silné dávky tišících léků. Zřejmě tak chtěla zabránit tomu, aby ji otravovaly svými požadavky. Toto podezření vůči Věře M. ve čtvrtek u soudu vznesla její nadřízená. Došla ale sestra Věra M. ve své snaze ulehčit si práci tak daleko, že začala vraždit?

Ve čtvrtek u soudu vypovídaly čtyři kolegyně Věry M. Jako první promluvila sestra Iva U., přítelkyně doktora Vondráčka, který případ odhalil. Ta popsala, jak na tom byla poslední oběť během její denní služby. Uvedla, že ji tato pacientka prosila o život.

Po ní před soud předstoupila staniční sestra Pavla Ch. "Měly jsme spolu velký spor na interně na ženách. Sestřičky si tam stěžovaly, že ráno jsou pacientky neprobuditelné, malátné. Po dohodě s vedením jsem proto po noční Věry M. vysypala kontejner s ampulemi. Byly tam ampule od tišících léků a hypnotik," řekla.

Věra M. pak za to nakonec dostala jen vytýkací dopis. "Po dohodě s právníkem řekla, že to jsou nepřímé důkazy. Žádný závěr z toho pak nebyl," dodala staniční sestra.

Právě ampuli tišícího léku dolsin objevily sestry při vyklízení osobních věcí ve skříňce Věry M. Ta se ale už první den soudního líčení hájila tím, že jí ji do skříňky mohl podstrčit kdokoli.

Pavla Ch. ve své výpovědi také potvrdila, že likvidaci důkazů jí nařídil skutečně primář Bína, za čímž si stojí i Iva U. a další sestra Pamela M.

Ta podobně jako obě její kolegyně upozorňovala na nedostatek lidského přístupu v práci Věry M. "Poslední dobou jí bylo vytýkáno, že je hlučná, že má mít lepší přístup k pacientům, že má být víc empatická. Jako příklad bych uvedla situaci, kdy šla cévkovat pacientku. Řekla jí jen dejte nohy od sebe, neupozornila ji předem, co bude dělat a proč," vypověděla sestra.

Jinak všechny sestry Věru M. shodně popsaly jako ráznou, dominantní a hlučnou. Kromě posledního případu smrti z loňského června si jiná podivná úmrtí nevybavují.

mibel1 ( 26. června 2015 19:15 )

Hlavně, že do toho vidíte, vy experti z diskuze. Je mi z vás blbě. Marešová dostane to, co měla dostat už dávno. Vy snad máte v hlavách totální h...o, jinak si to nedovedu vysvětlit.

majojo ( 25. června 2015 19:34 )

Takže ampuli našly sestry při vyklízení její skříňky? A kdepak byla naše slavná policie při vyklízení skříňky osoby podezřelé z několikanásobné vraždy?

kratkespojeni ( 25. června 2015 19:07 )

...Ta podobně jako obě její kolegyně upozorňovala na nedostatek lidského přístupu v práci Věry M. "Poslední dobou jí bylo vytýkáno, že je hlučná, že má mít lepší přístup k pacientům, že má být víc empatická. Jako příklad bych uvedla situaci, kdy šla cévkovat pacientku. Řekla jí jen dejte nohy od sebe, neupozornila ji předem, co bude dělat a proč," vypověděla sestra.... chtělo by to svědectví,jak se chovají k pacientům voni

majojo ( 25. června 2015 19:02 )

Ale budeš, chlapče, budeš. Stát to nezacvaká a pan soudce si o svoje řekne.

tigrusenko ( 25. června 2015 19:01 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání