Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Soud zmírnil trest za napadení Hrůzy: Útočník přesto zaplatí téměř 900 tisíc

Autor: ČTK - 
24. června 2015
11:24

Patrik Kaifáš, který loni napadl v Ostravě zpěváka Michala Hrůzu a způsobil mu vážná zranění, dostal mírnější trest. Olomoucký vrchní soud zmírnil trest z původních 3 let na 2,5 roku. Vyhověl tak odvolání obžalovaného i jeho otce. Kaifáš podle rozsudku musí také zaplatit zpěvákovi téměř půl milionu korun, uhradit také musí pojišťovně náklady na léčbu ve výši 380 tisíc korun.

Odvolací soud Kaifášovi zmírnil právní kvalifikaci, místo těžkého ublížení na zdraví, kde mu hrozilo tři až deset let, byl odsouzen za ublížení na zdraví se sazbou dva až osm let. Důvodem byly okolnosti útoku, kdy zpěváka podle soudu uhodil při potyčce pouze jednou ránou pěstí do obličeje se střední intenzitou. Těžké zranění zpěvák utrpěl poté, co spadl na zem.

Incident se odehrál loni v červenci. Zpěvák se vložil do sporu mezi Kaifášem a jeho bratrancem Nikolasem Agoratsiosem. Bratranci se na ulici postrkovali a váleli po zemi, Hrůza byl přitom potyčkou zasažen a chtěl přivolat policii. Zpěváka poté nejprve napadl Agoratsios, který mu dal podle soudu jednu facku otevřenou dlaní. Bezprostředně poté k němu přistoupil opilý Kaifáš. Zpěváka chytil za oděv a pěstí jej udeřil do obličeje. Třiačtyřicetiletý Hrůza dopadl zády na chodník, přičemž se udeřil do hlavy. Na zemi zůstal ležet v bezvědomí. Utrpěl prasklinu temenní kosti a krvácení do mozku. Poranění jej ohrožovala na životě, léčení podle soudu není dosud ukončeno.

Kaifášův bratranec Nikolas Agoratsios, další účastník konfliktu, dostal od krajského soudu roční podmínku s odkladem na 2,5 roku. Po tuto dobu mu soud zakázal pít alkohol. Proti tomuto rozhodnutí se obě strany na místě vzdaly práva na odvolání.

Video Zprávy: Orlando Bloom v Praze! A Hrůza se vrací po kómatu do života - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

salto ( 25. června 2015 13:30 )

Nejsou mi jasné dvě věci: a) kde na to ten útočník vezme b) co dělal Hrůza coby slušný člověk (alespoň tak byl prezentován médii) v tak nekřesťanskou hodinu ve Stodolní a proč se s.al mezi ty dva

alisy ( 24. června 2015 14:08 )

Vy jste vy..je.blo..ši, nepochybuji o tom, že doteď se této diskuze zůčastnili pouze asociálové a nezl. z asociálních rodin. Těmto podlidem nemá ani cenu vysvětlovat, že v normálním vyspělým státě si nikdy nikdo nemůže dovolit někoho fyz. napadnout, normálně ani verbálně. Ale vy jste určitě fanoušci té nové vlny azylantů, ty mají stejnou výšku mentální úrovně Ps: Snížení trestu tomu přič.moudlovi je opravdu úpadkem

janova ( 24. června 2015 12:15 )

Zajímalo by mě, kdo zaplatí odškodnění, když třeba odsouzený nemá tolik peněz. Za jednu facku půl milionu, to je silná káva. Až si odsedí trest, bude znova odsouzený ke splácení dluhu. Pokud nebude třeba právník, bude platit až do penze.

hofihofi ( 24. června 2015 12:10 )

Rekl si o to, kdyz napadl kluky co si ho nevsimali a volal na ne policii, je to udavac a deebil. Dobre mu tak, co delal v noci ve Stodolni, kdyz se ohani cerstve narozebym ditetem?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání