Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sebevědomí a úsměvy jsou pryč: Sestra Věra M. u soudu nehnula brvou

Autor: ljš - 
24. června 2015
06:29

Už na ni dopadla tíha obvinění a hrozícího doživotí?! Sestra Věra M. působila druhý den svého procesu o poznání sklíčeněji než během zahájení. Žádnou lítost nad smrtí šesti pacientů, která je jí obžalobou připisována, ale neprojevila.

„Obžalovaná nabrala vysoké sebevědomí, během procesu ale jistě přijdou otázky, které ji vyvedou z míry,“ řekl o přestávce pondělního jednání právní zástupce poškozených Jiří Císař. A zdá se, že na jeho slova došlo velmi rychle.

Na svém vzhledu si obžalovaná sestra sice stále dává záležet - do soudní síně přišla v nové květované halence a znovu byla nalíčená - na rozdíl od pondělí už ale úsměvy nerozdávala. Neměla navíc komu, její dcera tentokrát do soudní síně nedorazila a Věra M. tak přišla o významnou podporu, což ji jistě ještě víc rozhodilo. Ve vazební cele také tentokrát nechala své značně poškozené brýle, které mají prasklé pravé sklo. Na klíně však znovu měla své barevné desky s poznámkami.

Výpovědi svědků, doktora Vondráčka a Iny Bakovecké, kteří na poslední podezřelé úmrtí upozornili, poslouchala sklesle. Nehnula však ani brvou a emoce nijak zvlášť neprojevovala. Jednou ale dokonce zastoupila svou obhájkyni a sama začala vyslýchaným klást otázky.

Lehký úsměv, zřejmě projev úlevy, že má náročné setkání s klíčovými svědky za sebou, přelétl po její tváři až při odchodu ze soudní síně. Podle odborníků ji však ta nejdůležitější bitva čeká až v srpnu, kdy přijdou na řadu posudky soudních znalců. Ve středu soud ale plánuje vyslechnout další svědky, v jakém rozpoložení jim bude sestra naslouchat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání