Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Úchyl z Hodonínska lákal na Facebooku děti na sex: Hrozí mu pět let

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: ljš, ČTK - 
19. června 2015
14:18

Na Facebooku obtěžoval přes 200 dětí! Pětadvacetiletý muž z Hodonínska sváděl podle policie na sociální síti Facebook děti k pohlavnímu styku. Kriminalisté dosud netrestaného muže obvinili ze šíření pornografie, svádění k pohlavnímu styku a ohrožování výchovy dítěte. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až pět let vězení.

Případ oznámila loni v říjnu čtyřicetiletá žena ze Zlína. „Chtěla si zavolat ze svého mobilního telefonu, který předtím použil její jedenáctiletý syn. Když vzala mobil do ruky, vyděsila ji fotka pánského přirození, která se zrovna objevila na displeji. Zjistila, že je to zpráva ze sociální sítě Facebook. Fotka přišla z profilu Tomáš Velký na profil jejího syna,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Syn prý muži vysvětloval, že je ještě malý, ale muž ho ujišťoval, že to nevadí.

Policisté začali prověřovat profil, až se dostali k jeho majiteli. Při domovní prohlídce zajistili stolní počítač a mobilní telefon. Muž se podle Kozumplíkové přiznal k tomu, že dva roky prostřednictvím svých tří profilů na sociální síti oslovoval děti bez rozdílu pohlaví ve věku 11 až 15 let. Odhadem prý oslovil 200 dětí, kterým posílal fotku svého přirození, žádal je o zaslání jejich nahých fotek, psal si s nimi o sexu.

„Když přestaly odpovídat, nabídl jim pět set korun, aby v konverzaci pokračovaly. Odhadem vedl tuto komunikaci asi se sto padesáti dětmi, které mu odpovídaly ve stejném duchu. Ve dvou případech mu dvanáctiletý kluk a dívka poslali fotku svého odhaleného přirození. K osobnímu setkání s dětmi nikdy nedošlo,“ uvedla Kozumplíková. Dodala, že muž, který žije s partnerkou, s policisty spolupracuje a svého jednání lituje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání