Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Matka chce očistit jméno svého druha za zneužívání: Policejní spis jeho vinu nepotvrdil

Autor: Pavel Schuster - 
18. června 2015
05:03

Sebrali mu děti. Důvod? Prý zneužívá dcerku Lucinku (5). Vlastimil K. (†46) se proto v lednu oběsil. Jeho družka Marta J. se nyní snaží očistit jeho jméno. Používá k tomu informace z vyšetřovacího spisu.

Marta J. teď zveřejnila na Facebooku část z vyšetřovacího spisu. Tvrdí, že k odebrání dětí nebyl důvod. „Máme spis. Z něj je jasné, že už 15. 1. se vědělo, že dcera naplňuje pouze minimum znaků zneužívaného dítěte a že z jejího výslechu nelze potvrdit zneužívání. Přesto o den později byl Vlastíkovi zakázán kontakt a děti byly odvezeny z potenciálně nebezpečného domova,“ tvrdí Marta J.

Matka už ale neuvádí, co se stalo v den, kdy si policie pro děti přijela. „Dopoledne za mnou přijela do práce policie. Já jim řekla, že mě Vlastimil K. od pěti do mých osmi let zneužíval. To bylo před 24 lety,“ řekla příbuzná Lucie (32). Ještě ten samý den pak sociálka na základě soudního rozhodnutí děti z rodiny odebrala. Marta J. tvrdí, že o tomto svědectví nikdy neslyšela. „Já mám v ruce pouze papír, kde se píše, že se to začalo vyšetřovat na základě udání té pedagožky. O výslechu té paní nic nevím, nám policie už nic neříká. Odložili to,“ řekla Blesku paní Marta.

Děti už má doma. „Teď se snažím soustředit se na děti a utvořit si nějaký nový režim života,“ řekla Marta J., která má starost i s tím, jak celou situaci dětem za pár let bude vysvětlovat. „Teď to mají právníci, takže to nechám na nich. Byla to zbytečná smrt, strašně lituju toho, že jsem dceru poslala k logopedce, protože ona byla tím, kdo to udal,“ dodala.

Co se stalo

Logopedka Dominika B., ke které Lucinka chodila, pojala podezření, že holčičku otec zneužívá, a vše nahlásila. Policie začala vyšetřování a 16. ledna sociálka děti z rodiny odvezla. O týden později našli lidé Vlastimila K. oběšeného na stromě v Nýrsku.

hana5 ( 18. června 2015 14:58 )

Tento případ je celý podivný, ale řekla bych, že hlavními viníky jsou soudce, popř. sociálka. Nelíbí se mi "hon" na logopedku, která oznámila své podezření. Ona ho do vězení neposlala, ona mu děti neodebrala, ona jenom ohlásila, že se dítě chová nestandardně, což je její povinnost. Když k pediatrovi přijde dvakrát za 3 měsíce dítě s modřinami po celém těle, tak má zákonnou povinnost postarat se, aby se o tom sociálka dozvěděla. Jistě, je možné, že je dítě prostě nešikovné, často běhá venku atd., jenže to on nemá jak zjistit. Od toho je sociálka. Takže jestli chcete někoho lynčovat, tak zveřejněte jména těch, kteří se pod ROZHODNUTÍ podepsali. Nepopírám, že falešné podezření je hrozný zásah do rodiny, ale pokud vytvoříme prostředí, kde se budou lidé bát oznámit jakékoliv podezření (jistotu nemůžete mít téměř nikdy), pak se budeme muset smířit s tím, že občas bude nalezeno nějaké dítě ubité na smrt, protože se učitelka/logopedka/lékař báli podat oznámení, co kdyby nebylo oprávněné. A to mi tedy jako dobrý nápad nepřipadá.

iwetax ( 18. června 2015 14:28 )

http://prasek.blog.idnes.cz/c/463910/nyrska-causa-kontroverzniho-odebrani-deti-nove-informace.html

ntpt ( 18. června 2015 13:28 )

Naopak. Podle obsahu policejního spisu se žádné formy zneužití nedopustil. Policie v době rčozhodnutí o odebrání dětí neměla jediný důkaz. Navíc, sama logopedka lže. Jednou to oznamovala ona sama (viz média) podruhé to neonámila ale až znalkyně Holubcová (viz média), která ale ve spise není uvedena ani jako oznamovatel ani jako svědek a tak dále.

ntpt ( 18. června 2015 13:24 )

zajímalo by mě, kolik nicků zde platí Klatovská sociálka. Mimochodem, podrobněji zde http://prasek.blog.idnes.cz/c/463910/nyrska-causa-kontroverzniho-odebrani-deti-nove-informace.html

nicnezpravda ( 18. června 2015 09:22 )

k tomu zneužívání už tam ale asi docházelo !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání