Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chytili zloděje, který využíval prázdné byty: Nadělal škodu za 120 000!

Kdo to spal v mé postýlce? Zloděj se vloupal do domu, aby se v něm usadil.
Kdo to spal v mé postýlce? Zloděj se vloupal do domu, aby se v něm usadil.  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
17. června 2015
15:55

Ostravským policistům se podařilo chytit zloděje, který v nepřítomnosti majitelů využíval byty a domy ve městě. Naposledy to bylo u ženy, která ho doma dokonce načapala, jak spí na gauči. Policisté zjistili, že škod napáchal zloděj už za 120 000 Kč!

Byl čtvrtek pozdě večer, když se žena z Ostravy vrátila domů. Jenže to vypadalo, že má nezvaného hosta – v lednici chybělo jídlo, alkohol, postrádala peníze, koupelna byla použitá a v pračce se pralo cizí prádlo! A na gauči spal nahý chlap!

Ten utekl, když žena začala křičet. Policistům ale dlouho neunikal. Navíc zjistili, že čtyřiatřicetiletý muž má za sebou pestrou kriminální minulost a už několikrát seděl ve vězení. Teď ho policisté stíhají za krádež, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci.

Škody nadělal požehnaně, částka pravděpodobně přesáhne 120 000,-. Od dubna do 10. června řádil v šesti objektech. Zde ukradl peníze, klíče od aut, mobily nebo například osobní doklady. U dvou aut – Škody Fabia a Audi Q5 – poškodil také okénka. Viník se nakonec ke všemu přiznal.


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání