Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vrah stopařky je nevinný? Po 12 letech se objevilo šokující svědectví

Pavel Záruba stanul znovu u soudu, v případu zavražděné stopařky existují nová svědectví!
Pavel Záruba stanul znovu u soudu, v případu zavražděné stopařky existují nová svědectví!  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, dce - 
17. června 2015
13:51

Po dvanácti letech od odsouzení se Pavel Záruba vrátil k soudu. Požádal o obnovení řízení ve věci vraždy šestnáctileté stopařky. A v jeho případu už vypovídalo několik svědků s novými informacemi – mohl by být Záruba přeci jen nevinný?

Táborský soud, který věc rozhoduje, ve středu vyslechl jej a dva svědky. Zárubova výpověď se odehrávala s vyloučením veřejnosti. Přál si to odsouzený a senát, žaloba i obhajoba s tím souhlasila. Sedmatřicetiletý Záruba se k činu nikdy nepřiznal. Soud zatím ještě nerozhodl o tom, zda řízení obnoví.

„Dnes se jednalo o třetí veřejné zasedání v této věci. Máme za sebou výslechy šesti nebo sedmi svědků, kteří přinášejí nové informace. Úkolem soudu je, aby tyto informace ověřil a zhodnotil, zda by to mohlo vést k novému pohledu na celou věc,“ řekl po zasedání soudce Petr Černý.

Vražda šestnáctileté studentky se stala v roce 2002 na Písecku. Z dnešní výpovědi svědků vyplývalo, že stopařku mohl zavraždit muž z Protivína Václav Nouzecký, jenž je momentálně ve vězení. „Jednou v baru za mnou přiběhl s nožem a vyhrožoval mi, že mě podřízne jako tu holku,“ uvedla předvolaná Žaneta Hanzlíková. Se Zárubou se zná delší dobu a psala mu o tomto incidentu dopis do vězení.

O stejném muži hovořil dnes i další svědek. Tvrdil, že Nouzecký před časem ve vězení uvedl, že stopařku zavraždil. „Brečel a říkal, že se psycholožce přiznal, že někoho zabil,“ řekl svědek.

Tragická událost se stala v létě 2002. Dívka podle verdiktu soudu usedla k Zárubovi do auta v Písku, kde jí slíbil odvoz do Strakonic. Tělo dívky bylo následně nalezeno nedaleko Písku. Zárubu usvědčily mimo jiné vlasy oběti, které kriminalisté našli v jeho voze. Soud v Táboře ho potrestal 20 lety vězení, což následně potvrdil i vrchní soud. Záruba byl navíc už předtím odsouzen na 3,5 roku vězení kvůli znásilnění.

Na zavražděné stopařce nebylo možno dokázat, jestli byla sexuálně zneužita. Dívka byla nalezena nahá s roztrženou podprsenkou, ale tělo se už nacházelo v rozkladu. Soud přesto v roce 2003 Zárubovi kromě vězení nařídil sexuologickou léčbu.

kdoasi ( 17. června 2015 16:51 )

honza54.. ( 17. června 2015 16:41 )

Všichni jsou nevinní!!!! Pusťte je na svobodu, zrušte věznice a z věznic udělejte bejváky pro imigranty.

nojasne ( 17. června 2015 16:09 )

Jestli jsem dobře četl článek, tak jeden agresivní psychopat sedí ve vězení, druhý agresivní psychopat sedí ve vězení, takže v čem je problém ? Jinak čekám na článek, kde nám podá Neučasený psychologické rozbory obou kryplú.

kdoasi ( 17. června 2015 14:29 )

Není nevinný a není to žádný beránek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání