Hledaný mládenec postřelil u lesíka v Ostrovačické ulici v Brně-Žebětíně muže jedoucího v autě. Krátce poté s pistolí s tlumičem v ruce vyloupil obchod s potravinami paní Le Tien Dat v Kavčí ulici v Bystrci. Shrábl pár bankovek, drobné, přibral cigarety a zmizel.

Podle psychologa jednání střelce nepůsobí jako impulzivní útok. „Musel si opatřit zbraň a jeho jednání má znaky promyšlenosti. Bude mít zřejmě v anamnéze nějakou sociální poruchu, zřejmě už od školních let,“ míní primář psychologického oddělení Vojenské nemocnice v Brně Jiří Brančík.

Pravděpodobný pachatel je teď zahnaný do kouta a tlak na něj sílí ze všech stran. „Pokud se octne v bezvýchodné situaci a má zbraň, není vyloučeno, že ji může použít i proti sobě,“ řekl Blesku Jiří Brančík.

Teď, když je známa totožnost střelce, nemá se podle něj kde schovat. Pokud ovšem nemá oddané souvěrce a možnost úkrytu. „Ven vyjde maximálně za tmy, hlad ho donutí. Nemá dost peněz, aby se mohl skrývat dlouho. Není vyloučeno, že bude potřebovat alkohol nebo drogy,“ uzavřel Jiří Brančík.

Policistka Petra Vedrová uvedla, že ozbrojený Lukáš Minařík je vysoký 175 až 185 cm a vypadá na 20 až 25 let. Víc k jeho osobnosti nebo rodinným poměrům neřekla.

Video
Video se připravuje ...

Přepadení večerky v Brně. Podezřelým je Lukáš Minařík. Policie ČR

Fotogalerie
8 fotografií