Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drsný příběh Katky, která skočila pod metro: Její matka sebevrahy opovrhovala!

Autor: ljš - 
12. června 2015
13:10

Pohádka o zlých královnách. Tak nazvala Katka (†24), která ve středu skočila na Andělu pod metro, příběh o své adoptivní matce, která ze strachu, aby nepřišla o muže, zavírala oči nad tím, že dceru pohlavně zneužíval. Sebevraždou jí Katka navíc poslala drsný symbolický vzkaz – lidmi, kteří si vzali život, totiž její matka opovrhovala a vysmívala se jim.

„Sebevrahy jsem nikdy nedokázala odsuzovat, a to i přesto, že jsem byla celý život silně ovlivňována osobou, která takovými lidmi pohrdá,“ píše Katka v úvodu svého příběhu a brzy se ukáže, že onou osobou myslí svou matku, kterou označuje jejím druhým jménem Blanka.

„Vždy s odporem tvrdila, že nechápe, proč se někteří lidé tak moc snaží všem těm nešťastným duším pomoci a celé hodiny je například přemlouvají, aby neskákali z mostu, na kterém stojí. ‚Je to hovadina. Když jsou blbí, ať skočí. Já bych je nechala. O pitomce míň,‘ říkala zhnuseně. Jako by v tu chvíli mluvila o nějakém hmyzu. O něčem ohavném. O něčem, co si nezaslouží nic víc než zašlápnout,“ popsala Katka, jak její matka o sebevrazích smýšlela.

Její vztah s adoptivní matkou byl podle všeho velmi komplikovaný i na jiných rovinách. Ve svém dopise na rozloučenou dívka do detailu popsala sexuální zneužívání, kterého se na ní dopouštěl její otčím. Žena, která ji měla ochraňovat, jí ale nijak nepomohla a naopak v ní začala spatřovat původce všeho zlého. „Matka se po rozpadu prvního manželství velmi bála, že ji opustí i druhý muž a ona zůstane nadobro sama,“ vysvětlila Katka.

Z příběhu, který dívka napsala, se přitom zdá, že měla být pro svou matku vymodleným pokladem. I Blanka si totiž v životě prožila své. První manželství s její velkou láskou ztroskotalo na konfliktech s Katčinou babičkou. Čas neúprosně běžel a Blanka si nakonec domů přivedla nového partnera – „kolosálního grázla“, jak o něm píše zemřelá dívka.

„Zatímco ostatní ženy Blančina věku již měly potomky, ona byla stále bezdětná. A tak na tomto vroubku začala se svým temným králem pracovat. Dlouhé roky se jim to však nedařilo a ona byla nešťastná víc než kdykoliv předtím. Nakonec zjistila, že její zdraví jí počít dítě nedovolí. A tak se rozhodla dostát své společenské roli žádostí o adopci. On neprotestoval. Proč taky? Měl střechu nad hlavou a bylo mu jedno, za jakou cenu si ji udrží...,“ uzavřela příběh, který předcházel jejímu příchodu do rodiny, v níž si prošla peklem.

Z domu hrůzy nakonec Katka v dospělosti dokázala odejít. Prožitá traumata a skutečnost, že byla nechtěným dítětem, se v její duši ale hromadily, začaly ji sžírat deprese, pocity viny a odpor k sobě samé. „V okamžiku, kdy se má biologická matka dozvěděla o mé existenci, jsem se pro ni stala špatnou zprávou, kterou nechtěla slyšet. A v nové rodině jsem byla pouhým parazitem, který svou přítomností narušoval klima a který si zasloužil být zneužívaný, obviňovaný, trestaný a psychicky týraný. Přesně tohle jsem. Špatná zpráva. Parazit. Zmetek. Myšlenky na vytoužený konec mi dělají společnost už velmi dlouho,“ napsala pak v dopise na rozloučenou. O několik minut později skočila ve stanici Anděl pod kola metra.

vydedena ( 15. června 2015 19:50 )

Na světě je hodně zla a lhostejnosti, málo odvážných lidí, kteří se nebojí o bezpráví aspoň promluvit.

jany ( 14. června 2015 21:40 )

a tady mame nejake dukazy? nebo jen jeden papir? ime najisto, ze se staly zlociny? kolik znasilneni a zneuzivani je jen vymysl

jany ( 14. června 2015 13:23 )

proc? v cesku muze kazdy snadno odjet jinam - ano, zpocatku treba bude bysdlet v levne ubytovne a drit hodne do vecera, ale kazdy se na sve nohy postavi musi byt pracovity a snazit se.

paila ( 13. června 2015 18:48 )

Katka mohla přerušit studium anebo pracovat jen brigádně. Těch možností měla dost.Bohužel zvolila si tu nejhorší nevratnout možnost a tím byla sebevražda.

paila ( 13. června 2015 18:42 )

Emba, škoda, že jste ji nepomohl anebo spíše to na mne působí nebyl schopen pomoci, když jste její situaci tak přehledně znal. Katka byla dost stará na to, aby byla schopná vyhledat pomoc. Na ZŠ a SŠ už minimálně 20let probíhá kampaň, jak ochránit děti před zneužíváním, všichni dostanou informace na linky bezpečí apod. Pokud by jí bylo 14let,tak chápu, že nemá odvahu, ale byla už dávno dospělá. Navíc snadno mohla jít do podnájmu s karádkami připadně s jinými studentkami. Je mi líto mladého života, ale vzala si ho sama, byla to její volba.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání