Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Drama v ostravském trolejbusu: Muž s noži si vzal cestující jako rukojmí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
11. června 2015
12:58

Chtěl je unést! Namol opilý muž ohrožoval v trolejbusu během jízdy cestující a dobýval se k řidičce do kabinky. Ta se zachovala jako hrdinka a všechny cestující zachránila.

K napadení došlo ve středu v trolejbusu ve Slezské Ostravě. „Muž nastoupil na zastávce Sídliště Muglinov do trolejbusu na lince číslo 108. Ve vozidle se v danou dobu nacházelo asi patnáct cestujících. Muž se domáhal vstupu do kabiny řidiče. Byl ozbrojen nožem, kterým manipuloval a řidičku ohrožoval. Žena jej vyzvala, aby vůz opustil,“ řekla Deníku mluvčí krajské policie Gabriela Holčáková.

Šílenec řidičce nařídil, aby nezastavovala a nevolala policii. Statečná žena ale i přes násilníkovy vyhrůžky náhle zastavila a vyzvala všechny cestující k rychlému útěku. S šílencem pak pokračovala v jízdě sama.

Opilec se dál snažil dostat do kabiny. Řidička se proto rozhodla jednat – zamířila na opuštěné místo, šlápla na brzdy a vyběhla ven. „Agresor se snažil dostat z vozu, což se mu později díky násilnému otevření a poškození dveří povedlo,“ uvedla mluvčí. Hned se pokoušel nastoupit do dalšího trolejbusu na lince 109, v tom mu ale zabránili policisté. Ti šílencovi naměřili 2,4 promile.

Nyní se snaží celou událost zmapovat. „Žádáme všechny svědky, zejména cestující linky 108 a 109, aby nás kontaktovali na lince 158,“ dodala Holčáková.

cukrenka ( 11. června 2015 14:15 )

V takových situacích se pozná člověk. Škoda, že takovopu zkoušku nelze provádět před volbami. Mylím, že mnozí přední politici by prchali rychle sami.

calumet ( 11. června 2015 13:46 )

Obdiv řidičce.Většina z nás by zastavila jen proto, že by v tu chvíli nebyla schopná dál řídit.Ale poslat lidi ven a pak sama utéct....klobouk dolů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání