Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dopadli vraha, který rituálně zabil koně: Měl jsem špatný den, vysvětlil čin policistům

Autor: ljš, kon - 
8. června 2015
10:50

Případ umučení zvířete, který otřásl celým Českem! Policistům se konečně podařilo dopadnout muže, který na Českolipsku zvlášť trýznivým způsobem zabil jezdeckého koně. Jedná se o 23letého bezdomovce, který se podobného činu nedopustil poprvé.

Jezdeckého koně na pastvinách v obci Kravaře mladík usmrtil v noci z 29. na 30. května. Z místa činu si s sebou potom odnesl asi čtyři kilogramy jeho svaloviny, které mu i s kůží odřízl v době, kdy zvířeti ještě pulsovalo srdce. Poté, co zvíře podřízl, mu ještě do řitního otvoru zarazil kůl.

Policisté ho vypátrali už po čtyřech dnech. „Jedná se o 23letého mladíka s osobními vazbami na Českolipsko. V současné době nemá žádné stálé přístřeší a nechává se najímat na příležitostné manuální práce u lidí, kteří mu nabídnou i ubytování,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Policistům se k tomu, že koně úmyslně usmrtil, se přiznal. „Vysvětlit své pohnutky ale nedovedl. Do protokolu uvedl jen to, že měl v pátek 29. května velmi špatný den. V noci se pak podle vlastních slov s lanem, nožem a košíkem plným sušených rohlíků vydal na kravařskou pastvinu za koněm. Rohlíky si s sebou vzal proto, aby ho k sobě přilákal,“ vysvětlila mluvčí.

Mladík je zřejmě pachatelem dalších tří útoků na stejné zvíře. Přiznal se však pouze k jednomu. Policisté ho obvinili ze spáchání přečinu týrání zvířat, za který ho soud může poslat do vězení až na tři roky.

cid2000 ( 29. července 2015 12:08 )

Bohužel, dnes je pseudo demokracie.Nic se mu nestane!!Za komančů by už dávno byl v ústavu pod dohledem v kleci pod práškama.Teď musíme jako společnost čekat dokud neprovede něco otřesného, ohavného hrůzného třeba na dětech,starých lidech než jej budeme moci oficiálně zadržet a zavřít do pěkného fešáckého blázince na doživotí ze,kterého sem tam jednou za čas uteče na víkend za zábavou!!!Politici po revoluci totálně změnili podmínky léčení bláznů!Je demokracie,takže je nemůže nikdo omezovat v lidské svobodě pohybu a léčba je jen na jejich rozhodnutí,zvážení!Stát je nesměl/nesmí omezovat podle Havla!!Proto se dnes drtivá většina bláznů léčí ambulantně!Dochází pro léky(kontroly),které stejně většina nebere tak jak má atd!Bohužel,demokracie v našem českém pojetí napáchala hrůzné škody v celé společnosti!Není možnost se bránit.Jsme dány do rukou osudu a těmto a jiným podobným maniakům,grázlům,mafiánům,zlodějům atd.Normální slušný člověk bude v této společnosti vždy v oslabení a vždy potrestán,že se třeba bránil atd.A naši politici měkouši,mazánkové,úředníčci jako Sobotka a spol a jiní vám nikdy,nikdy, nepomohou a neochrání zdravě fungující rodiny,poctivé občany v naší republice!!!Bohužel!

anoxxx ( 19. června 2015 15:50 )

http://m.denik.cz/ceskolipsky_denik/c/mladik-se-sve-rodine-z-janovic-u-kravar-pres-mesic-neozval-201 40409.html Tahle zruda se mnou chodila na SŠ..

jessie1967 ( 9. června 2015 17:44 )

 Mila pani nebo slecno Aranko. Opravdu nevim, proc pisete neco o "husakovych detech". Kolik je vam, pochybuji, ze zrovna vas vychovali rodice, kteri jeste pamatovali Benese. Ja sama jsem vyrostla za totality a mam deti do 30 let a nikdy by nic takoveho nebyly schopny. Mame nekolik koni a verte, ze se nas to dotklo, co se stalo. Tak neurazejte, kdysi se takove zverstva nestavaly. A nekteri kone byli cviceni k pojidani masa, aby byli schopni prejit poust Takla Makan mila Aranko.

andinenka ( 9. června 2015 08:37 )

Ukázkový exemplář sadistického šílence. Proč ho okamžitě neposlali na psychologické a sexuologické vyšetření a pak šupem do blázince???

topl ( 9. června 2015 08:29 )

Za Husáka se tyhle zvěrstva nestávaly ty blbko asi neumíš počítat ! Za Husáka ses nebál jít v noci po ulici , nevraždily se děti ani zvířata . v jaké krásné době žijeme !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání