Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vraha knihovnice vyšetřovala policie: Napadl i svou lékařku

Autor: Saša Vetkovská - 
7. června 2015
05:00

Ubodaná knihovnice Hanka B. (†27) z Horní Břízy nebyla první, na koho Vlastislav A. (29) zaútočil. Trestní oznámení kvůli napadení na něj policii podala i jeho lékařka.

Zatímco psychiatrička z dobřanské léčebny rodinu ujišťovala, že Vlastislav není agresivní, další doktorka, k níž po propuštění z Dobřan ambulantně docházel, si to rozhodně nemyslela. „Dostali se do ostrého střetu. Snad měl po ní chtít nějaké léky a ona mu je nechtěla dát. Tak ji prý napadl,“ řekl Blesku zdroj blízký rodině pachatele.

K výslechu na kriminálku ale Vlastislav nedorazil s pocitem viny. Očekával, že mu naopak pomohou řešit jeho problém. Stále ho trápil pocit, že ho někdo sleduje. „Měl neustálé obavy, nemohl se uklidnit, pořád mu v té hlavě něco bušilo. Na policii přinesl horu papírů a korespondence,“ dodal zdroj. I kriminalisté ale narazili na do té doby nejasné vyjádření lékařů k jeho duševnímu stavu, a tak si vyžádali novou lékařskou zprávu. Než stačili případ objasnit, byl z Vlastislava vrah.

doktormediciny ( 31. srpna 2015 10:33 )

Domnivam se ze to proceduralne vypada tak, ze o drzeni v ustavu rozhodujer soud na navrh psychiatra. Adsi to s tim odeslanim nebude tak jednoduche. Na druhe strane jestli ji napadl tak hjo snad opravdu mohla ve smyslu zakona 230/66 odeslat

doktormediciny ( 31. srpna 2015 10:31 )

Lunatic...Precetl jsem si Vase sdeleni a uplne mu nerozumim.Po roce 1989 tak zvanou aklamaci se dostali do parlameentu lide z ulice a podle toho asi ty zakony vypadaji. Prectete si pozorne cely clanek.... Skodfa mladeho zivota

lunatic ( 7. června 2015 12:38 )

Když má prostě někdo neustálé obavy,že je sledován,/vycházím přitom z článku/- no tak ho,být policistou,naopak v tomto utvrdím a navíc ještě i navrhnu dotyčnému příslušná opatření,jak tomu lze zabránit;na světě bude o 1 šťastného jedince více a šťastní lidé,jak známo,obvykle pak nemají tendence chovat se agresivně.Pokud mi nějaký blázen začne tvrdit,že např.umí létat-no tak jej zdvořile požádám,aby mi to i předvedl-za předpokladu,že náš dialog se bude odehrávat v patřičné výšce-prostě,neodporovat -pročby někdo nemohl být třebas i Napoleonem-zakazuje to snad zákon?

jentakjen.voght. ( 7. června 2015 12:23 )

A pro všechny blbky

danuska555 ( 7. června 2015 10:37 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání