Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ďuričko má smůlu: Soud zamítl obnovu procesu v případu vraždy Kočky

Autor: ljš, ČTK - 
4. června 2015
11:17

Nové svědectví mu nepomohlo! Hoteliér Bohumír Ďuričko se nedočkal obnovy procesu v případu vraždy podnikatele Václava Kočky, za kterou si odpykává 12,5 roku vězení. O zamítnutí jeho žádosti dnes rozhodl pražský městský soud. Jeho rozhodnutí však není pravomocné a lze se proti němu odvolat.

Ďuričko zastřelil syna organizátora Matějské pouti Václava Kočky staršího v roce 2008 po křtu a autogramiádě knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Muži se v pražské restauraci Monarch dostali do roztržky, při níž Kočka podnikatele nejméně jednou udeřil do obličeje. Ďuričko pak vytáhl od pasu zbraň, namířil na svého protivníka a třikrát na něj z bezprostřední vzdálenosti vystřelil.

Ďuričko chtěl obnovit proces na základě výslechu servírky, která tehdy v restauraci pracovala a v minulosti nebyla vyslechnuta policií ani soudem. Věřil, že do případu přinese nové světlo.

Žena při dnešní výpovědi uvedla, že v době střelby řešila nějaké problémy s manažerem restaurace. Po výstřelech přiběhla na místo činu, kde prý Ďuričko nebyl. Pak se údajně společně s Ďuričkovou přítelkyní a další servírkou snažila postřeleného podnikatele zachránit. Bližší informace si po letech nepamatovala.

Video Bohumír Ďuričko se nedočkal obnovy procesu - Pavel Schuster
Video se připravuje ...

Ďuričko se hájil tím, že nechtěl vraždit. Tvrdil, že pouze bránil sebe a svoji těhotnou přítelkyni. Podle jeho advokáta Pavla Rameše jednal přiměřeně, protože čelil mladšímu sokovi, jehož přirovnal k "těžké váze", která se zabývala bojovými uměními.

Ďuričko i otec oběti byli vnímáni jako kontroverzní podnikatelé, zmiňovala se o nich například zpráva někdejšího šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jana Kubiceho z roku 2006 o údajném prorůstání organizovaného zločinu do politiky.

tggb ( 6. června 2015 15:20 )

právě že nedostal, těžká a namakaná váha se chystala o polovic méně vážícího ďurička napadnout a roztrhat, když tu pojednou ležela na zemi a bylo vymalováno, ďurička zavolal poldy a nechal se zatknout, čímž bylo po rvačce, páč kočka už dávno nežil

rucnikvolamydlo ( 4. června 2015 14:13 )

Měl odbouchnout i starého ko***.

salto ( 4. června 2015 12:22 )

To jsou ti zamindrákovaní "machři", kteří si myslí, že jim všechno projde

jm51 ( 4. června 2015 11:48 )

A proč machroval cikán-kolotočář...?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání