Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podivný vzkaz od vraha knihovnice: Jaké to bylo nežít?

Autor: ljš - 
4. června 2015
09:54

Na škole byl tichý a nenápadný, po krachu jeho podnikání se z něj ale stal šílený vrah, který připravil o život mladou knihovnici Hanku B. Že s duševním stavem Vlastislava A. není něco v pořádku, zaznamenali nedávno i jeho bývalí spolužáci, kterým poslal velmi zvláštní pozvánku na setkání.

„V mém životě mě potkala nenadálá, ale náročná životní zkušenost. Kdy jsem strávil několik desítek měsíců o samotě jen se svými myšlenkami a lidmi, kteří pomocí ‚unikátní technologie‘ ovlivňovali mé myšlení a pomáhali mi tím stavět myšlenkové konstrukce... Dnes vím, že se blíží konec této etapy, která v mém životě bude uložena pod kapitolou: Jaké to bylo nežít?“ píše se v pozvánce, kterou získal server iDnes.cz.

Vlastislavův spolužák, který na pozvánku nereagoval a do restaurace nepřišel, si teď vyčítá, že možná mohl nějak pomoci tragédii zabránit. Vzkaz byl totiž skutečně velmi podivný a vyzníval, jako by se muž chytil nějaké sekty.

O jeho psychických problémech ovšem spolužáci mnoho nevěděli. Ve škole byl velmi tichý a nenápadný. Žádné konflikty nebo agrese se u něj neprojevovaly. „Nemohl jsem uvěřit, co se teď stalo. Ale je možné, že to udělal. Podle mě měl zřejmě problémy, které nikdo neviděl. Nevyšlo mu podnikání, dostal se i do nějakých finančních potíží. Pokud se změnil, bylo to až po škole,“ vysvětlil spolužák.

Dluhy Vlastislav A. skutečně nasekal, a měl dokonce problémy se zákonem, když ukradl platební kartu. Svých psychických potíží si byl zřejmě vědom, protože do dobřanské psychiatrické léčebny přišel několikrát sám. Na začátku letošního roku pak začal mluvit před ambulantním psychiatrem o zabíjení, a ten proto zalarmoval policii i soudce. Poté, co ho lékaři propustili, protože ho už neshledali nebezpečným, dokázal opak, když po konfliktu ubodal v Horní Bříze knihovnici Hanku B.

tarka ( 4. června 2015 11:10 )

byla to knihovnice, nikoliv kadeřnice, jak píše v titulku Blesk, oni už fakt nevědí, jak upoutat

tetahb ( 4. června 2015 10:53 )

Nečesaný se asi mstí všem kadeřnicím, už samo jeho příjmení napovídá proč

tetahb ( 4. června 2015 10:50 )

... a nebyla to knihovnice? Trochu se v tom ztrácím.

tarka ( 4. června 2015 10:39 )

Blesk je zřejmě totálně v řiti, diskuse zmírají, jinak by do titulku nenapsali Podivný vzkaz od vraha kadeřnice...nevěřím, že to není úmysl, hlavně aby bylo více příspěvků v diskusi...Šmuclerová-Hašková by měla dostat vyhazov

valdom_hayzle ( 4. června 2015 10:29 )

Kdy se konečně z těchto článků dozvíme pravdu: proč se vlastně Nečesaný ubytoval v hotelu naproti knihovnice, a dokonce si na ní nachystal poleno, a nakonec šel zapíchnout kadeřnici úplně do jiného města?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání