Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Detektiv odhaluje pojistné podvody: Kvůli penězům rodiče mrzačí své děti!

Slovenský detektiv popsal hrůzný případ týrání dítěte kvůli penězům z pojistky.
Slovenský detektiv popsal hrůzný případ týrání dítěte kvůli penězům z pojistky.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
2. června 2015
11:43

Chladnokrevné vraždy i týrání malých bezbranných dětí. Někdejší kriminalista a detektiv Jozef Šulaj se na Slovensku specializuje na pojistné podvody. Za roky práce už viděl neskutečná zvěrstva, která jsou lidé schopni napáchat na sobě i svých bližních, aby získali peníze.

Za téměř 35 let praxe jsem se setkal jen s pěti pachateli, kteří kradli proto, že museli. Většinou jde paradoxně o lidi, kteří nejsou odkázáni na kradení a pojistné podvody. Chtějí si jednoduše přilepšit a své jednání připravují velmi sofistikovaně,“ řekl Šulaj v rozhovoru pro server Topky.sk.

Detektiv se setkal i s pojistnými podvody ve finanční výši, ze které se motá hlava. „Šlo o neprokázaný podvod za 275 milionů korun po krachu nejmenované cestovní kanceláře,“ prozradil Šulaj. Mezi nejhorší věci, na které narazil, patří vraždy.

„Například případ černé vdovy, která pracovala jako pojišťovačka. Žila s druhem, kterého spolu s dalším přítelem velmi surově zabila, ještě zaživa ho zapálili. Ta dáma je ve výkonu trestu,“ popsal hroznou událost detektiv.

Krev tuhne v žilách i z nelidských případů týrání malých dětí. Ty často mlátí i jejich vlastní rodiče nebo příbuzní. „Pamatuji si jeden velmi těžký případ, ve kterém bylo dítě kvůli penězům z pojistky zneužívané a týrané,“ zavzpomínal Šulaj.

Uznejte, když má dítě v průběhu roku několikrát popálenou pokožku nebo zlomeniny, už to o něčem svědčí. Pojišťovna se v těchto případech snaží uvědomit i příslušné sociální orgány a policii,“ dodal detektiv.

zaviracispendlik ( 4. června 2015 14:09 )

u nás kolem domu, děti jednoho druhu pajdají, taky se mi to zdá podivné

sores ( 2. června 2015 13:15 )

Hnus a hnus,využívat bezbrannosti dětiček.Děti jsou stejně ty největší chudáčkové, ohledně týrání, pedofilie, rozvodů atd.Odnesou co se dá od hnusných dospěláků jenom proto, že dítě nemá sílu se ubránit!!

lalia ( 2. června 2015 12:51 )

Ohlašujte prosím každý případ a hlavně ty mrzačené děti.Děti jim odebrat,je to hrozné co se děje.1 pravda 1 ,co píšete je také hrozné,lidé jsou horší,než zvířata.Morálka hodně klesla.

1pravda1 ( 2. června 2015 12:32 )

Nic nového, už se mluvilo o tom, že u vybrané skupiny obyvatel se ženy mlátí do břicha, aby se jim narodilo postižené dítě, na které dostanou více peněz, za otce dítěte napíší nejstaršího muže rodiny, aby dostalo sirotčí důchod atd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání